Erdoğan yine ' ulan ' dedi

Erdoğan yine ' ulan ' dedi

Erdoğan sarayında yaptığı kalkınma toplantısında gerçekleştirdiği icraatları anlatırken öfkelendi ve yine " ulan" dedi.

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde 11. Kalkınma Planı Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. 

SON GÜNLERDE ÖFKELİ KONUŞMALAR YAPIYOR

Erdoğan, son dönemde yaptığı hemen her konuşmasına yansıyan öfkeli ve argo sözcükler kullanrak yaptığı konuşma üslübunu sürdürdüğü açıklamalarında iktidarları döneminde gerçekleştirdiklerini rakamlar ile ifade etmeye çalıştı. Savunma sanayi sektöründe büyük bir sıçrama gerşekleştirdiklerinin altını çizen Erdoğan, damadı tarafından üretilerek TSK'ya satılan ve geçenlerde bir tanesi düşürülen " insansız hava araçlarından" bahsederek, "Bu kötü komşular bizi en sonunda silahlı ve silahsız insansız hava aracı sahibi yaptılar. Bu olay sıradan bir olay değil, şu an kendimiz üretiyor olmasaydık bir tane insansız hava aracımız düşse ne olur diye düşünürdük. Ulan düşürürseniz düşürün be" dedi.

AFRİN'DE İÇERİSİNDE 5 ŞEHİT VERİLEN TANKLARIN YERİNE

Bu kötü komşular bizi en sonunda silahlı ve silahsız insansız hava aracı sahibi yaptılar.

Bu olay sıradan bir olay değil, şuan kendimiz üretiyor olmasaydık bir tane insansız hava aracımız düşse ne olur diye düşünürdük. Ulan düşürürseniz düşürün be.

Biz buraya geldik, daha iyiye taşıyacağız. Biz insansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım ve bunu da yapacağız. O tür şeyleri düşünmeyeceğiz. Artık bu teknolojiyi yakalayan ülke konumuna geliyoruz.

SIÇRAMA SAĞLADIK

Sosyal ve manevi kalkınmayı da önemsiyoruz. İnsan odaklı, toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklayan bir çerçeveye oturtmayı başardık. Hem fiziki altyapıya hem de insanımıza yatırım yaptık. Ulaştırmai enerji ve tarıma yönelik yatırımlarının yanı sıra birçok alanda da yatırımlarımız ile önemli bir sıçrama sağladık.

YOKSULLUĞUN ADINI DEĞİŞTİRDİK

Ülkemizde artık yoksulluğun adı çok değişti. Bugün artık yoksul demek yiyecek ekmek bulamamak değil, belirli bir refah düzeyinin altında kalmak demektir. Çocuk ölümlerinin azaltılması ve anne sağlığının geliştirilmesi olmak üzere birçok noktayı geliştirdik.

KİŞİ BAŞI MİLLİ GELİRİMİZİ YÜKSELTTİK

Tekstil ve tarım sanayisinden çıkıp teknolojiye doğru adımlar atıyoruz. Şimdi yüksek teknolojiye dayalı üretimin sanayi payını artıracak bir adıma ihtiyacımız var. Bir taraftan sanayileşmenin getirdiği enerji yatırımlarını yaparken, doğal kaynakları da geliştirmeye çalışıyoruz.

Kişibaşı milli gelirimizi 11 bin dolar seviyesine ulaştırmış olmamız tarihi bir başarıdır.

8.3 MİLYON KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADIK

2002 yılında 236 milyar dolar olan milli gelirimizi 2016 yılında 863 milyar dolara çıkardık. son 10 yılda 8.3 milyon ilave istihdam oluşturduk. Yüzde 11,3 olan bütçe açığını, 2017 yılında yüzde 1.5 seviyesine düşürdük.

2002 yılında yüzde 72'ye ulaşan kamu stokunun milli gelire oranını 2016 yılında yüzde 28'e kadar düşürdük. 2002 yılında ihracatımız 36 milyar dolardı, 2016 yılında 157 milyar doları aşmış vaziyette.

İlgili Haberler