ERDOĞAN YİNE AYNI ŞEYİ YAPTI

ERDOĞAN YİNE AYNI ŞEYİ YAPTI

Davutoğlu karar verecek denilen "Bedelli Askerlik" konusuna Erdoğan karar veriverdi.

Erdoğan Ahmet davutoğluna ağız tadıya başbakanlık yaptırmayacak. Gündemin çok merak ettiği konulardan birisi olan "Bedelli Askerlik" uzun süredir bir noktaya gelemedi. Milli savunma Bakanına sürekli sorulan bu konu en son "Karar Başbakanımızın masasına" denilerek Davutoğlu'nun açıklayacağı söylendi. Davutoğlu'na G 20 zirvesinde yine sorulan "Bedelli askerlik" konusuna ise değerlendirmelerimiz sürüyor yanıtı alındı.  Davutoğlunun "değerlendiriyoruz" şeklinde ifade ettiği konunun aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı olduğu bu gün anlaşıldı. Konuya ilşkin soruya "TSK'nın kaanatini bir kenara koyamayız . Artıları ve eksileri olan bir dönemdeyiz." şeklinde yanıt veren Erdoğan, yine tüm makamların tek sahibi olduğunu kanıtladı.

DAVUTOĞLU KARAR VERİLECEK DENDİ YİNE ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin 'bedelli askerlikle' ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''Şu anda bunun artıları var eksileri var, böyle bir dönemin içindeyiz. Birileri çıkıp zaman zaman bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK’nın kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. Cumhurbaşkanı olarak bende bu olayın artı ve eksilerini ilgili mercilerle değerlendirerek karar vermek zorundayım. Sırtımızda ağır bir küfe var'' dedi.

Bu yanıtın üzerine gazeteciler "Hani Davutoğlu'nun kararı bekleniyordu, yumurta küfesi yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sırtında" demekten kendilerini alamadılar

Kaynak:Haber Kaynağı