ERDOĞAN YİNE ATATÜRK DİYEMEDİ

ERDOĞAN YİNE ATATÜRK DİYEMEDİ

İşte devletin zirvesinden yayınlanan 10 Kasım mesajları.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında yine Atatürk ismini kullanmadı ve özetle şu mesajları verdi:

"Milli irade, demokratik işleyiş zaman zaman kesintilere uğrasa da ülkemiz bugün Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği demokratik hedefler doğrultusunda önemli mesafeler katetmiştir. Bugün millet ile devlet arasındaki bağın, insanlarımız arasındaki kardeşlik, birlik ve bütünlük azminin her zamankinden çok daha kuvvetli olduğunu iftiharla ifade edebilirim."

CHP LİDERİNDEN DEMOKRASİ VURGUSU

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fikirleri, devrimleri, ilke ve kararlılığıyla bizim çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma, gerçek anlamda demokrasiye geçme, kadın erkek eşitliğini sağlama, sosyal hukuk devletini hayata geçirme mücadelemize önderlik etmektedir."

'ANLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR'

Ntvmsnbc.com sitesinin haberine göre; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ise, "Bu büyük şahsiyeti, içinde bulunduğumuz bu zorlu dönemde, her zamankinden daha fazla anlamaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'ASALETİNİ ÖZLEDİK'

Türk Silahlı Kuvvetlerince, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla afiş hazırlandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, hazırlanan 4 farklı afişe yer verildi.

"Asaletini, zarafetini, bilgeliğini...Seni özledik", "Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz" ve "Bizimle bizde yaşıyorsun" ifadelerinin kullanıldığı afişlerde, Anıtkabir'i ziyaret eden vatandaşların fotoğrafları da yer aldı. Bir afişte ise Anıtkabir'de gönüllüler tarafından oluşturulan Atatürk portresi ve imzası kullanıldı.

ANITKABİR'DE BİR İLK

Ulu önder, 10 Kasım Pazartesi günü tüm yurtta düzenlenecek etkinliklerle anılacak. İlk tören, Anıtkabir'de gerçekleştirilecek. Devlet erkanı Aslanlı Yol'dan yürüdükten sonra, Ata'nın huzuruna çıkacak.

Anma etkinliklerinde bir ilk de gerçekleşecek. Devlet töreni kapsamında Türk yıldızları ve Solotürk, Anıtkabir üzerinde ilk defa uçuş gerçekleştirecek. Türk yıldızları uçuş sırasında Anıtkabir üzerinde kalp çizicek.

Kaynak:Haber Kaynağı