"ERDOĞAN YARGILANSIN" İMZALARI TAMAM

"ERDOĞAN YARGILANSIN" İMZALARI TAMAM

Erdoğan'ın şikayeti üzerine Cumhuriyet genel yayın Yönetmeni Can Dündar'ın ceza evine girmesine neden olan MİT TIR'ları konusu bu defa Erdoğan'ın yargılanması istemi ile mecliste görüşülecek.

CHP, geçen dönem TBMM’ye sunduğu ancak seçim dolayısıyla kadük kalan MİT TIR’ları ile ilgili Meclis Soruşturma önergesini yeniledi.

YÜCE DİVANDA YARGILAMA İSTEMİ

Cumhuriyetin haberine göre; CHP Mersin milletvekili Fikri Sağlar tarafından Meclis CHP grubuna verilen önerge için gerekli olan 55 imza tamamlandı. Önergede dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28-59 yıl arasında hapis ve 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile Yüce Divan’da yargılanması isteniyor.

BU HAFTA BAŞKANLIKTA

Bu hafta TBMM Başkanlığına sunulacak olan önergede, Erdoğan, ‘’Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak (TCK-302), Devlete karşı savaşa tahrik (TCK-304), Yabancı devlet aleyhine asker toplama (TCK-306) Anayasayı ihlal (TCK-309) Silah sağlama (TCK- 315) Suç için anlaşma (TCK- 316)’’ ile suçlanıyor.

ESENBOĞA’DAN YÜKLENDİ

Önergede, 1 Ocak 2014 günü Hatay’ın Kırıkhan ilçesi ve 19 Ocak 2014′te Adana’nın Ceyhan ilçesinde MİT’e ait olduğu bildirilen TIR araçlarının gelen bir ihbar üzerine durdurularak arama yapılmak istendiği hatırlatıldı ve şu görüşler savunuldu:

YASAL GÖREVİNİ YAPANLARA DAVA AÇILDI

‘’Önce dönemin Adana Valisi daha sonra MİT ve hükümet yetkililerinin müdahalesi ile aramalar engellenmiş, yasal görevlerini yapan askerler ve savcılar hakkında da dava açılmıştır. Olay kamuoyundan gizlenmeye çalışılsa da, TIR’lara ilişkin tutanaklar ortadadır. TIR’lar Esenboğa Havaalanı’ndan yüklenmiş, Hatay Reyhanlı’ya götürülmüştür. Dönemin Başbakanı Erdoğan ve hükümet yetkilileri TIR’ların içindeki malzemelerin Suriye’deki Türkmenlere gönderildiğini öne sürmüşlerdir. Bu iddianın doğru olmadığı yönünde yaygın kanaat ve deliller vardır’’ denildi.

SAĞLAR ’’HERKES BİLİYOR’’

Önergeyi hazırlayan CHP Mersin milletvekili Sağlar, yaptığı açıklamada MİT TIR’larının içinde ne olduğunun ve kime gittiğinin artık gizli saklı bir durum olmadığını belirterek şunları söyledi:

‘’ Bu ülkede yalan söylemek siyaset, yalanı ortaya çıkarmak suç oldu. Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması, yargının talimatla iş yaptığının açık bir göstergesidir. Bu hukuksuzluk dikta rejiminin kalkanlarıdır. Bu kalkan için Sulh Ceza Mahkemeleri kullanılıyor. Bu mahkemelerin kaldırılması için de kanun teklifi vereceğiz. Bugün gelinen noktada artık Cumhurbaşkanı, silahı insani yardım olarak niteliyor. Önergemiz bu hafta TBMM Başkanlığına sunulacak, Anayasa ve iç tüzük gereği de bir ay içinde Meclis Genel Kurulunda görüşülecek’’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı