ERDOĞAN-YANDAŞ BASIN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

ERDOĞAN-YANDAŞ BASIN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

Buluşmada neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beylerbeyi Sarayı içindeki Sarı Köşk'te bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle yaptığı toplantı sona erdi.

Yaklaşık 2,5 saat süren görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Toplantıyı ilişkin tek açıklama Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'dan geldi. Ocaktan, "Çözüm süreci, Türkiye'nin etrafındaki gelişmelerle ilgili değerlendirmeler, paralel yapıyla mücadele, AB sürecini daha dikkatli, adımların daha hızlı atılması konusunda bir takım değerlendirmede bulundu" dedi.

Erdoğan'ın bundan sonra sık sık yurtdışı ziyaretleri gerçekleştireceğini söyleyen Ocaktan, "Değişik ülkeler, Afrika dahil çeşitli bölgelere ziyaretlerini sürdürecek" diye konuştu.

Erdoğan'ın yeni ve sivil bir anayasa konusunda elinden geleni yapacağını söylediğini aktaran Ocaktan, IŞİD ve bölgedeki terör unsurlarına karşı Cumhurbaşkanının bir bütün olarak baktığını söyledi. Ocaktan," Benim anladığım Türkiye teröre bir bütün olarak bakıyor. Bölgedeki bütün terör unsurlarına aynı şekilde bakıyor. Bugün IŞİD'dir, yarın başka terör unsuru ortaya çıkar. Önemli olan bütün terör unsurlarına karşı, uluslararası camiayla birlikte ortak hareket etmek. Sayın Cumhurbaşkanının bu doğrultuda olduğunu gördüm" diye konuştu. Ocaktan bir soru üzerine de Erdoğan'ın çözüm süreci konusunda hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduğu izlenimini edindiğini de sözlerine ekledi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı