Erdoğan Ve Kılıçdaroğlu'nun Milliyetçilik Düeti

Erdoğan Ve Kılıçdaroğlu'nun Milliyetçilik Düeti

Bu gün siyasi arena da gündemde milliyetçilik vardı.

Düet Yaptılar !
 
Bu gün siyasi arena da gündemde milliyetçilik vardı. Dün AKP Milletvekili ve eski futbolcu Hakan Şükür'ün "Ben Arnavut'un yani Türk sayılmam" sözleri üzerine başlayan "Milliyetçilik, Vatanseverlik, Yurtseverlik konuları siyasetin dilinden düşmedi.
Başbakanı Mardin Kızıltepe'de yaptığı konuşmada ," Biz Milliyetçiliği Ayaklar Altına Almış Bir iktidarız" cümlesini sert bir şekilde eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Başbakan Erdoğan İstanbul'dan yanıt verdi.
 
Başbakan Erdoğan'ın verdiği yanıt şöyle.
 
 
“ BENİM SÖYLEDİĞİM MİLLİYETÇİLİK, ETNİK KÖKENE DAYALI MİLLİYETÇİLİKTİR “ 
 
. Erdoğan, “ Muhalefet partilerinin çok çirkin bir şekilde istismar ettiği bir konuya değinmek zorundayım. Geçen hafta Mardin’deyim. Mardinli kardeşlerimizin Türkiye’deki çözüm atmosferinden dolayı çok heyecanlı ve umutlu olduklarını yerinde gördüm. Şimdi ben Mardin Kızıltepe’ de bir ifade kullandım. Biz bu süreçte ‘ Bizim karşımıza Kürtlükle de Türklükle de çıkılmasın’ dedik. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almış bir iktidarız. Aynı ifadeyi bugün İstanbul’da da söylüyorum. Kimse bizim karşımıza Türklükle Kürtlükle çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız. 
 
DİYARBAKIR'DA NE SÖYLEDİYSEK, İSTANBUL'DA AYNISINI SÖYLEDİK
 
Ana muhalefet partisinin genel başkanı ‘Bu sözleri söyleyemezsin’ diyor. Farklı ekranlarda farklı şeyler söyleyeni görmek istiyorsa, ana muhalefet partisinin genel başkanı aynaya baksın. Biz siyasi hayatımız boyunca doğuda farklı batıda farklı konuşanlardan olmadık. Diyarbakır’da ne söylediysek İstanbul’da da aynısını söyledik. Sana diyorum Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu sıkıysa samimiysen dürüstsen ben bu ifadelerin aynısını Rize’de de kullanacağım. Peki söylediğimizde sen ne yapacaksın bunu söyle. Benim abdestimden şüphem yok ki namazımdan şüphem olsun. Biz İstanbul’ da nasıl gururla Türkiye Cumhuriyeti’nin ay yıldızlı bayrağını salladıysak gururla onurla salladıysak, gittik Hakkari’de de Türkiye’de de dünyada da o bayrağı salladık. Peki Kılıçdaroğlu sen partinin mitinginde Hakkari’ de bir tane Türk bayrağı sallayamadın. Bütün televizyon kayıtlarında bu var. 
 
YANİ IRKÇILIKTIR KAFATASCILIKTIR
 
Kardeşlerim, bunların üstü şişhane altı kavaldır. Bunlardan hiçbir şey beklemeyin. Bunlarda dürüstlük samimiyet yok. Biz Afyonkarahisar’dan yola çıkarken ne söylediysek bugün aynısını söylüyoruz. Etnik bölgesel dinsel milliyetçiliğe karşıyız dedik. Benim Kızıltepe’ de ayaklarımın altındadır dediğim milliyetçilik etnik kökene dayalı bir milliyetçiliktir. Yani ırkçılıktır. Yani kafa taşçılıktır. Benim ayaklarımın altındadır dediğim milliyetçilik ayrımcılık kibir anlamındaki milliyetçiliktir. Bizim millet anlayışımız da bellidir. Biz 76 milyonu tek bir millet olarak görüyoruz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bunu anayasa teklifimizde de sunduk. Bizim anlayışımızda milliyetçilik vatanseverlik vatanperverliktir. Milliyetperverliktir. Bu milletin hizmetkarı olmaktır. Bu ülkede kimin gerçekten milliyetçi olduğunu kimin samimi kimin istismarcı olduğunu ortaya koyacağız. Muhalefet partilerinin hep bir ağızdan son derece çirkin ve cahilce millet ve milliyet kavramlarını istismar etmelerine asla izin vermeyeceğiz. Milliyetçilik slogan atmak değildir. Milliyetçilik işte burada yaptığımız gibi millete hizmet etmektir. Milletin içinde olmaktır. Milletle gönül bağı kurmaktır. İşte biz buyuz. Biz bu millete hizmetkar olarak milliyetçiyiz. Etnik köken milliyetçisi değiliz “ diye konuştu. 
 
KILIÇDAROĞLU'UNDAN YANIT GECİKMEDİ
 
 
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde ziyaret ettiği 'Tombik Taksi' durağında esnafla sohbet etti. Taksicilerin çayının içen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Rize'de de söyleyeceğim, sen ne yapacaksın" çıkışına cevap verdi.
 
SÖYLEDİĞİ LAFI YENİ YENİ ANLAMAYA BAŞLADI
 
Başbakan Erdoğan'ın Mardin'de söylediklerini düzeltmeye çalıştığını kaydeden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "'Efendim, ben işte Kürt milliyetçiliğini söyledim. Türk milliyetçiliği için söylemedim. Irkçılık için bu ifadeleri kullandım' diyor. Kendisine açık, net bir cümle söylüyorum: 'Her türlü milliyetçiliği ayağımızın altına aldık' lafı kime ait? Her türlü milliyetçilik. Söylediği lafın ne anlama geldiğini yeni yeni anlamaya başladı.
 
RİZEY'YE GİDİP KONUŞACAKMIŞ 
 
 Yurtseverlikten bahsediyor. Yurtsever olan her türlü milliyetçiliği ayağının altına almaz. Bunu önce o Başbakanın bilmesi lazım. Ettiği laf boyunu aşıyor. Defalarca uyardık kendisini. 'Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayın' dedik. Onlarla kol kola geziyorsun, etnik kimlik siyaseti yapanlarla. Rize'ye gidip konuşacakmış. Ne söyleyeceksin Rize'de? Diyecek misin, 'Her türlü milliyetçiliği ayağımızın altına aldık' diye? Bu lafı bekliyorum. Söylesin Rize'de. Rizeliler de onu kabul ediyorsa söyleyecek bir şey yok zaten."