ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU DOSYA SAVAŞI BAŞLADI

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU DOSYA SAVAŞI BAŞLADI

Erdoğan ve Davutoğlu arasında yükselen çatışma ciddi bir krize dönüşmek üzere. Bu gün piyasalar kapandıktan sonra bir araya gelecek olan Erdoğan ve Davutoğlu'nun destekçileri karşılıklı olarak dosyalar çıkarmaya başladı.

MKYK’de yetkilerinin alınmasından sonra ilk kez konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “nefsini ayaklar altına alıp her makamı elinin tersiyle itebileceğini, ancak hiçbir dava arkadaşının kalbini kırıp partinin yürekli kadrolarının yeise düşmesine izin vermeyeceğini” söyledi.

BU GÜN 18:00 DE BİR ARAYA GELECEKLER

İstifa sinyali verdiği öne sürülen Davutoğlu, grup toplantısının ardından toplanan MYK’de partililerin konuyla ilgili soruları üzerine “Henüz karar vermedim” dedi.

Davutoğlu, ilk kez kısa yaptığı grup konuşmasında özetle şu mesajları verdi: Bu hareket

Bu hareket tüzüklerden çok fazlasıdır: Hiç şüphesiz milyonların desteğiyle, rızasıyla, emeğiyle, gözyaşı ve dualarıyla var olan bu hareket, tüzüklerle, kurullarla, mevzuatla, prosedürle varlık kazanmış bir partiden çok daha fazlasıdır. Allah sırat-ı müstakimden (doğru yol) ayırmasın. Karşımıza yedi düvel çıksa, söz konusu ortak ilkelerimizse asla boyun eğmeyeceğiz. Zerre kadar hayrın da zerre kadar şerrin de hesabının tutulmakta olduğunun şuuru ile hareket edeceğiz.

"DAVA ARKADAŞLARIMIN KALBİNİ KIRMAM" NE DEMEK?

Dava arkadaşlarımın kalbini kırmam: Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terketmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla, bu kutlu hareketteki hiç bir dava arkadaşımın kalbini kırmam, dünya mazlumlarının tek umudu olan bu ak hareketin zarar görmesine, bu ak yürekli kadroların üzülmesine, yeise düşmesine asla izin vermem.

PELİKAN DOSYASI

Pelikan dosyası iması: Bugün herkes imtihandadır. Herkes kendi imtihanını verecek. Biz sadece bir tek dosya tutana inanırız, şu sağ ve sol omuzumuzda dosya tutanlar var ya onlar hakkı yazsınlar gerisi ne yazarsa yazsın. Biz onlar için geldik. Biz onların tuttukları dosyalar için yaşıyoruz. Son nefeste, onların hakkımızda hayır şehadet etmesi için gayret sarfediyoruz. Son nefesimize kadar bu dosyaların hayır içinde olması için rabbime niyazda bulunacağım. Kim ne fitne yaparsa yapsın, kim ne üretirse üretsin, kim ne yazarsa yazsın arkadaşlar; hepimiz önce bu iki dosya yazıcının dosyasından korkalım, Allah’tan korkalım, başka hiç bir şeyden korkmayalım. Ne güzel söylemişler, vakitler hayrola hayırlar feth ola şerler def ola!

Kritik MYK

Grup toplantısının ardından toplanan ve yaklaşık bir saat süren MYK’de bazı üyeler Davutoğlu’na “gruptaki sözleriniz istifa sinyali gibi yorumlandı” dedi. Bunun üzerine Davutoğlu’nun “Henüz karar verdmedim” dedeği öğrenildi. Davutoğlu’nun bu tavrı AKP kulislerinde “İstifa etmek isteseydi bunu söylemeden yapardı. Bu şekilde ifade etmesi karşı taraftan - Saray ya da Erdoğan’ı kast ederek - bir adım bekliyor” şeklinde yorumlandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı