ERDOĞAN VAN'DA BOŞ MEYDANA KONUŞTU MEDYA ONBİNLER VAR GİBİ YAYINLADI

ERDOĞAN VAN'DA BOŞ MEYDANA KONUŞTU MEDYA ONBİNLER VAR GİBİ YAYINLADI

Medya Erdoğan'ı Van'da 10 binlere konuşuyor gibi gösterdi oysa meydanda bir kaç bin kişi vardı

Van'da yapımı tamamlanan 80 kamu yatırımının açılışına katılmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ile birlikte Van'a geldi. 

MEYDAN BOŞ OLUNCA BİR SAAT GEÇ GELDİ HAVA MUHALEFETİ DENDİ

Geniş güvenlik önlemleri altında 1 saat gecikmeli olarak Beşyol Meydanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada çok az bir kalabalığa hitap etti. Erdoğan konuşmasında parti ismi vermeden HDP'ye yüklendi.Bu arada Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen medya kuruluşlarında kameralar bir türlü kalabalığa dönmedi. Valiliğin çabaları ile toplanmış az sayıda kişiye hitap eden Erdoğan'ı medya sanki yüzbinlere hitap ediyor gibi gösterdi.

SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU

Bugün Van'da 15:00'de gerçekleştirilmesi beklenen mitinge beklenen katılım gerçekleşmeyince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sahneye çıkmadı söylentileri sosyal medyada konu oldu. Gecikmeli olarak gelen Erdoğan'ın hava muhalefeti yüzünden geciktiği söylensede meydanın boş olması ve Erdoğan2ın gelmediği süre içerisinde Valiliğin meydana adam bulma süresi kazandırıldığı ileri sürüldü.

 

haber1.jpg

Van'da miting alanından çekildiği iddia edilen miting görüntüleri güne bomba gibi düştü. "Erdoğan rezil olmamak için Van'da mitinge çıkamıyor... " iddiasını yapan gazeteci Gökhan Kaya Twitter hesabından bir fotoğrafları  paylaştı. Bir başka söylenti ise Erdoğan'ın boş meydanlara seslendiğini hiç bir TV göstermediği için sanki 10 binlerce vatandaşa hitap ediyormuş gibi yaptığı idi.

haber2.jpg

ERDOĞAN GELDİ ON BİNLERE KONUŞUYORMUŞ GİBİ KONUŞTU

Erdoğan konuşmasına Van'a ve bölgeye yaptıkları yatırımları anlarak başladı. Erdoğan, toplam yatırım değeri 1 milyar 412 milyon lira olan 80 eserin bugün Van'da açılışını yaptıklarını belirterek, "2013'ün ekim ayında yatırım bedeli 1,5 katrilyon (milyar) olan toplu açılışı yapmıştık. Van'a toplamda ise 17,5 katrilyonluk yatırım yaptık. Doğu ve Güneydoğu'ya 12 yılda 260 katrilyon yatırım yapıldı. Bu da yaklaşık 100 milyar dolara tekabül ediyor. Doğu ve Güneydoğu'nun adı geri kalmışlıkla yoksullukla, yoklukla anılıyordu. Van'ın yollarının diğer yolardan eksiği var mı? Okulların diğer bölgelerden geri kalır yanı var mı? Hastanelerin diğer bölgelerden farkı var mı? Nereden nereye geldik. Bunlar bizimle geldi, bizimle oldu. Van'daki toplu konutların diğer bölgelerden farkı var, eksiği yok. Edremit ve Erciş'teki toplu konutlar denize nazır. Edremit'tekileri biz yaptık. Benim Van'daki Kürt kardeşlerimi, Zazadan, Abazadan Lazdan ayırt etmedik. Yaradılanı yaratandan ötürü sevdik. Batıda ne varsa doğuda da o olacak demiştim. Van arzu ettiğimiz noktada değilse bunun sebebi biz değiliz. Bunun sebebini siz çok iyi biliyorsunuz. Seçimlerde Van geleceğine sahip çıkıyor mu? Van tercihini hizmetten yana kullanacak mı? Ancak Pensilvanya'daki hizmetle karıştırmayın. Allah birliğimizi, beraberlğinmizi daim kılsın" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı