ERDOĞAN TUZLUK LAFINDAN SONRA SİYASETE HIYARI DA KAZANDIRDIK

ERDOĞAN TUZLUK LAFINDAN SONRA SİYASETE HIYARI DA KAZANDIRDIK

Bundan sonra operasyon sivil insanlara olacaktır...

Kasım ayında AKP'den istifa eden ve AKP'liler tarafından topa tutulan Kütahya milletvekili İdris Bal, Başbakan Erdoğan'ın kendisini için tuzluk demesine sert yanıt verdi. İdris Bal, Erdoğan için 'hıyar' imasında bulundu.

BİRİ DE ÇIKIP HIYAR DERSE...

Cumhuriyet'in haberine göre Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın polisleri ziyaret edenlere yönelik 'tuzluk' ifadesini kullanmasıyla ilgili "Başbakan'ın tuzluk, virüs, sülük, haşhaşi, maymun gibi kelimeleri kullanmasından hicap duyuyorum. Benim ahlakım müsaade etmiyor ama biri çıkıp ta 'bu kadar hıyarın olduğu yerde tuzluk da lazım' derse ne diyeceksiniz ama ben demiyorum" dedi.

MECLİS'TE YAŞANANLARI KINIYORUM

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Bal, dün TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan kavgayı kınadı. Medeni insanları medeni davranması gerektiğini belirten Bal, "Unutmayın ki biz aynı gemideyiz. Dün nasıl ki bu davranışlar Meclis'in değerini düşürdüyse, bugün de aynı şeyler tekrarlanıyor. Siz burada bu seviyesizlikleri sergilerseniz, milletin siyasete, Meclis'e, siyasetçiye güveni kalmaz, çareyi başka yerde arar. Sürü mantığıyla hareket edenleri kınıyorum, ayıptır. Bu millete daha seviyeli bir siyaset göstermek mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

BENİM AHLAKIM MÜSADE ETMİYOR AMA...

Başbakan Erdoğan'ın polisleri ziyaret edenlere yönelik 'tuzluk' ifadesini yeniden kullanmasının hatırlatılması üzerine ise Bal, "Başbakan'ın tuzluk, virüs, sülük, haşhaşi, maymun gibi kelimeleri kullanmasından hicap duyuyorum. Ancak herhalde kendisi rahatsızlık duymuyor ki bunları kullanmaya devam ediyor. Dinen, lakap takmak lanetleniyor, hiç kokmuyorlar mı? Benim ahlakım müsaade etmiyor ama biri çıkıp ta 'bu kadar hıyarın olduğu yerde tuzluk da lazım' derse ne diyeceksiniz ama ben demiyorum." dedi. Gözaltına alınan polisleri çoğu öğrencisi olduğu için ziyaret ettiğini ifade eden Bal, suçlu olan varsa cezasının çekmesi gerektiğini kaydetti.

YENİ OPERASYON SİVİLLERE

Emniyete yönelik ikinci dalga operasyonuyla ilgili bir soruya ise Bal, diğer operasyonların geleceğinin beklendiğini ve geldiğini belirtti. "Belki bundan sonra sivil insanlara operasyon olacaktır" diyen Bal, ama bunun algı operasyonunun devamı olduğunun altını çizdi. Şu anki yapılanların hukuk devletine uygun bir yapı olmadığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı