ERDOĞAN TERS KÖŞE

ERDOĞAN TERS KÖŞE

CHP'li Koç'tan Erdoğan'a çatı aday çıkışı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarını eleştirerek, "Sayın İhsanoğlu konusunda da dilini yuttu. Çünkü söyleyebileceği tek söz yok. Ters köşe oldu. Top bir tarafta kendi bir tarafta" dedi.

CHP'li Haluk Koç, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin Arap dünyasında yalnızlaştığını söyleyen Koç, "Mantıkları, 'Biz yaparsak yaparız kardeşim. Biz her şeye hükmederiz' mantığı. 'Ortadoğu sokaklarının kralı benim.' Bu çizgi ve söylemler, maalesef, Türkiye radikal terör örgütlerinin oyuncağı, hamisi haline sonunda geldi kilitlendi. Üzülerek söylüyorum; Mezhep temelli çatışmaların Türkiye'ye yansıma, sıçrama riskinin bulunduğu bir dönemden geçiyoruz. Gelinen noktada sorumluların başında bay Recep Erdoğan ve bay Ahmet Davutoğlu vardır. Bu hiçbir zaman gözden uzak tutulmamalıdır" diye konuştu.

'KERKÜK, KANLI BİR IŞİD KATLİAMININ ARİFESİNDE BULUNUYOR'

Koç, "Belki Kerkük, kanlı bir IŞİD katliamının arifesinde bulunuyor. Kaçırılan Türkler'in akıbeti ile ilgili olarak şu anada kadara herhangi bir gelişme söz konusu değildir. Terörist diyemediği grupların önünde oyuncak olmuş, konu mankeni gibi" dedi.

Koç, "IŞİD Türkiye'nin herhangi bir girişimine karşı, elinde tuttuğu bu Türk yurttaşlarını canlı kalkan olarak mı kullanıyor? Rehin tutulan 80 kişinin durumu nedir? IŞİD'in Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine müdahil olmaması adına canlı kalkan olarak tuttuğuna dair bazı iddialar var. Bunlar doğru mu? Bu millete açıklama yapın. Acaba IŞİD Türkiye'nin herhangi bir girişimine karşı, elinde tuttuğu bu Türk yurttaşlarını canlı kalkan olarak mı kullanıyor?" diye sordu.

'KONSOLOSLUKTAKİLER Mİ TÜRKİYE Mİ REHİNE?'

Koç, "IŞİD Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'ndakilerini mi yoksa Türkiye Cumhuriyeti'ni mi rehin almıştır? Bırak kefenden ölüm edebiyatından bahsetmeyi. Soru bu. Bu sorulara cevap ver kardeşim. Bu kişinin izlediği siyaset tam bir müdalata, yani laf cambazı, çevirmesi siyasetidir. Dün söyledikleri yaptıkları ortada, bugün söyledikleri ekranlarda. Utanma, arlanma yok sanki dün bunlar hiç kendisi tarafından söylenmedi. Tam bir kepazelik. Nasıl olsa bugünkü gündeme bakarlar hiç irdelemezler, işte böyle bir siyaset cambazlığı var" dedi.

'BU KONUDA DA DİLSİZ ŞEYTAN OLUVERDİ'

Koç, "Türkiye'deki ve dünyadaki tüm inançlara, mezheplere eşit olduk' der, nefret söylemlerin daniskasını yapar. Acılı anaları yuhalatır. Halkı 'Bize oy verenler, vermeyenler' diye tasnif eder ama unutur 'Yüzde 50'yi zor tutuyorum' dediğini. Haksızlık, yolsuzluk karşısında susan, dilsiz şeytandır. IŞİD, yolsuzluk karşısında dilsiz, arkadaşlarının da bu konuda sessiz kalmasını sağlıyor. Kumpas konusunda hem yalancı hem dilsiz. Bu konuda da dilsiz şeytan oluverdi" diye konuştu.

'İHSANOĞLU KONUSUNDA DA DİLİNİ YUTTU TERS KÖŞE OLDU'

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarını eleştiren Koç, "Sayın İhsanoğlu konusunda da dilini yuttu. Çünkü söyleyebileceği tek söz yok. Ters köşe oldu. Top bir tarafta kendi bir tarafta" dedi.

Koç, "Namusuyla görev yapan her basına saygım var" diyen Koç, gazete manşetlerine değindi. Koç, Balyoz tahliyelerine ilişkin, "Kaybolan yılların hesabını kim verecek, hiç mi suçunuz yok? 'Biz olmasaydık içerdeydiniz, sayemizde çıktınız' dedi. Kim söyledi Recep Tayyip Erdoğan, yani sayemizde içeri girdiniz demek istiyor. Türkçesi bu. Samimi değilsin, her türlü kumpasın ortağısın. Kusura bakma bunu yemezler, kimse de yemez. Edepsizliğin daniskasını yapar" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Koç, "Bugün süre yaklaştıkça Ekmel bey karşısında ne söyleyeceğini şaşıranlar, muhalefet partilerini çok ağır bir dille itham ediyor. Sen kendi işine bak kardeşim" dedi.

"GİZLİ KAPAKLI İŞLER ÇEVİRİP SENİ BELKİ DE ELİNDE TUTMAYA ÇALIŞANLAR VAR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Ak Parti'nin Siyasi Fetret dönemine gireceğini söyleyen Koç, "Korkusunun dışa vurumu. Sen kendi işine bak kardeşim. Bu seçimden sonra birbirinize gireceksiniz. Yeni yetmeler var partinde ortalığı karıştırıyor. Gizli kapaklı işler çevirip danışmanlık adı altında seni, belki de dinlemelerle, şantajlarla elinde tutmaya çalışanlar var. Siz birbirinize gireceksiniz. Bırak bunları. Darmadağın oluyorsun. Siyasi Fetret dönemine giriyorsunuz. Sen bırak muhalefeti kendi işine bak. Ölümü kefen edebiyatı başlıyor. Ağlamaya başlıyor. Hem ağlayacaksın hem gideceksin. Ağlaya ağlaya gideceksin" dedi.

"DAHA ADAY YOKKEN DAYATMAYA BAŞLADI"

Koç, "Sen değil miydin mübarek, 'Bunların adayı bile yok, aday çıkartamıyorlar' diyen. İşte aday ortada. Senin adayın belli mi? Son güne kadar neden kıvranıyorsun? Muhalefeti, dayatma ile suçluyor. Daha adayları yok ortada. Şimdi daha aday yokken dayatmaya başladı. Recep Erdoğan cephesi hep aynı değişen bir şey yok. Gider ayak, ayak sürüyecek tabi. Bütün yaptıklarının hepsini tek tek hesabını suç ortakları ile beraber verecek" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı