ERDOĞAN TEK ADAM OLACAK!

ERDOĞAN TEK ADAM OLACAK!

Sabih Kanadoğlu'ndan önemli iddia: "Yeni HSYK teklifi AYM tarafından iptal edilecek ama hükümet iptale kadar hukuktaki kadroları değiştirecek."

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih KanadoğluCNN Türk'te Rıdvan Akar'la Habere Dair programı'na konuk oldu. Paralel devlet iddialarına değinen Kanadoğlu, "Bir ülkede paralel devlet iddiası varsa o ülkenin çivisi çıkmış demektir" dedi. 

Kanadoğlu; ''Eğer bir ülkede Yürütme yargının kolluğa vermiş olduğu talimatları ve yargının Hakimin verdiği kararları infaz etmiyorsa yerine getirmiyor ise o ülkede kuvvetler ayrılığı ilkesi yoktur. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin olmadığı bir yerde elbetteki yargı bağımsızlığı da yoktur ve demokrasi olayı da yoktur.'' 

''Paralel bir devlet akla geliyorsa O devletin çivisi çıkmış demektir. Bu kanun teklifi yasalaşırsa Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilir. Ancak amaç şudur, istediği kadar iptal edilsin Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümeyeceği için şu anda eldeki listelere göre yürürlüğün ertesi günü bütün kadrolar Adalet Bakanı tarafından istediği kişilerce doldurulacaktır. Anayasa Mahkemesi iptal etse bile İptal bu yapılan atamalara da etkili olmayacaktır. Hükümetin amacı samimi değildir.'' dedi..

Kanadoğlu'nun net bir şekilde kamuoyunu uyarmaya çalıştığı konu, Yasama, Yürütme ve Yargı'nın tek bir Adam tarafından ele geçirilmesi halinde, Türkiye'nin akıbeti belli olmayan bir iklime doğru sürüklenme riskidir.


HaberArtı