Erdoğan tak dedi, YÖK ve başkanı şak yaptı

Erdoğan tak dedi, YÖK ve başkanı şak yaptı

Erdoğan’ın nasıl bir tek adam yönetimi oluşturduğu, iki dudağının arasından çıkan her sözün nasıl emir olarak algılandığı, özerk kurumların bile nasıl ağzına bakar hale geldiği yine belgelendi

Başbakan Erdoğan’ın nasıl bir tek adam yönetimi oluşturduğu, iki dudağının arasından çıkan her sözün nasıl emir olarak algılandığı, özerk kurumların bile nasıl ağzına bakar hale geldiği bir kez daha belgelendi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsüne stand açarak mürit yapılacak öğrenci toplamaya çalışan AKP Gençlik Kolları üyeleri ve cemaatçilerle tartıştan öğrenciler hakkında soruşturma açıldığını bugün doğruladı.

“ODTÜ’de yaşananlar da asla ve asla kabul edilemez ve hiç bir şekilde müsamaha gösterilemez” diyerek, bir grup öğrencinin tartışmasını abarttıkça abartan Çetinsaya, YÖK Denetleme Kurulu’na da konunun her bakımdan soruşturulması talimatını verdiğini açıkladı.

Çetinsaya’nın açıklaması, yasaya göre özerk (bağımsız) olan olan YÖK’ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın G-20 zirvesi için bulunduğu Rusya’da söylediği “YÖK de gereğini yapacaktır”sözünü emir olarak algıladığını, soruşturmanın da bu sözler üzerine açıldığını gösteriyor.

Siber korsan grubu RedHack’in ele geçirip açıkladığı belgelerle birçok yolsuzluk ve usulsüzlük konusunda bazen kılını bile kıpırdatmadığı, AKP’nin üst düzey bir isminin şikayetine bile yanıt vermediği ortaya çıkan YÖK’ün anında soruşturma açması Erdoğan’ın iki dudağından çıkan her sözün kanun haline geldiğini de doğruluyor.