ERDOĞAN SÜLEYMAN DEMİREL'İ NEDEN ZİYARET ETTİ

ERDOĞAN SÜLEYMAN DEMİREL'İ NEDEN ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da beklenmedik sürpriz bir ziyaret yaparak dikkatleri TBBM'de yapılan toplantının üzerinden çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, 9’ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’ i Güniz sokaktaki evinde ziyaret etti. Ziyarete ilşkin herhangi bir açıklama yapılmazken, siyasi kulisler görüşmenin ana maddesinin cemaat konusu olacağı ve Erdoğan'ın AYM'de görülmesi muhtemel olan seçim barajı konusunda Demirel'den destek isteyeceği şeklinde yorum yapıyorlar.

GEÇEN YIL ARALARI SERTLEŞMİŞTİ

Erdoğan ve Demirel'in arası 2013 yılında gerginleşmişti. Demirel'in Aydınlık gazetesine verdiği mülakatta yaptığı eleştiriler, Erdoğan'ı çok sinirlendirmiş, "çoban Perinçek'in koyunu oldu" şeklinde gönderme yapmıştı. İşte bu gelişme ardından Demirel'in yanıtı.

Aydınlık'a verdiği röportajı kastederek herşeyin söylendiğini ifade eden Demirel, "Söylenecek söz zaten söylenmiştir" dedi. Demirel, "Bu kadar yeter! Söylenecek söz zaten söylenmiştir. Kimseyi muhatap almam" ifadelerini kullandı.

AYDINLIK RÖPORTAJINDA NELER SÖYLEMİŞTİ?

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 27 Nisan'da Aydınlık'ta yayımlanan röportajında,
23 Nisan’da Ankara’da kuruluşu ilan edilen Milli Merkez’e şu sözlerle destek vermişti:
“Türkiye’de kötü şeyler cereyan ediyor ama iyi şeyler de oluyor. 23 Nisan’da Ankara’da bir kurultay yapıldı. Milli Merkez kuruldu. Bu, son derece önemlidir. Halkın ayağa kalkmakta olduğunu gösteriyor bu.”

54685_16381_05012015165214_3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı