ERDOĞAN SÖZÜNDE DURMADI BU GENÇLER EVDE KALDI

ERDOĞAN SÖZÜNDE DURMADI BU GENÇLER EVDE KALDI

Yaklaşık 10 yıl önce 2 yıl içerisinde susuz köy kalmayacak şeklinde söz veren Recep Tayyip Erdoğan sözünü tutmadığı bu köyün gençleri evlenemeiyor.

TARİH21 EYLÜL 2005 ÇARŞAMBA YER RİZE

"Erdoğan: Yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak" Bu başlıkla yapılan haberin tarihi 2005 yılı neredeyse 10 yıl önce yapılmış haber şöyle devam ediyor.
Başbakan Erdoğan, Rize’de yaptığı konuşmada, 2007 yıl sonuna kadar Türkiye’de su ve yolu olmayan köy kalmayacağını söyledi. Ahmet Kayacık imzası ile NTV-MSNB'de o tarihte yayınlanan konuşmasında bu sözü veren dönemin başbakanı Erdoğan'ın söz vermesinin üzerinden 7 yıl geçmesine karşın. KARS’ın Sarıkamış İlçesi'ne 36 kilometre mesafedeki 150 hane bin 100 nüfuslu Beşyol Köyü'nde, içme suyu sıkıntısı yaşanıyor.

"BİR BARDAK SUYA HASRETİZ"

Su sıkıntısı yüzünden gençlere komşu köylerden kız verilmediği ve gençlerin bu yüzden evlenemediği ileri sürüldü.. Köy halkından evli 4 çocuk babası 40 yaşındaki Necati Yolcu bir bardak suya hasret kaldıklarını, il ilçe yöneticileri, milletvekillerine yaptıkları başvurulardan da şimdiye kadar sonuç alamadıklarını belirtti. Necati Yolcu şunları söyledi:

KAR SUYU ERİTİYORUZ

54913_71966_16012015124802_0.jpg

"CAMİ VAR SU OLMADIĞINDAN İMAM TERKETTİ"

"Cami var, imam su olmadığı için köyü terk etti. Gençlerimiz evlenemiyor. Su olmadığı için gençlere kız vermiyorlar. Okulda 11 öğretmen var. Susuzluktan kaçıp gitmesinler diye bidonlarla su taşıyoruz. Su olmadığı için evde banyo bile yapamıyoruz. Kar eriterek hayvanlarımızın su ihtiyacını karşılıyoruz. Seçim zamanı oylarımızı alıp söz verenler, bizi unuttu. Traktörlerle, hayvanlarla, minibüslerle su taşıyor. Sağlıksız su içiyoruz. İçme suyu sorunu çözülmezse, göç etmek zorunda kalacağız." 

foto-galeri-kopru-022.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı