Erdoğan Söz Vereli 8 Yıl Olmuş ama Çile Bitmemiş

Erdoğan Söz Vereli 8 Yıl Olmuş ama Çile Bitmemiş

‘2007 yılı sonuna kadar yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak

SUSUZ YOLSUZ KÖY KALMAYACAK

9 Ekim 2005 tarihli gazetelerde AKP lideri ve Başbakan Erdoğan, Siirt'e yaptığı bir açılışta şöyle söylemiş "500 trilyon harcadık, yolu suyu olmayan köy kalmayacak

10 Ekim 2005 tarihli Hürriyet gazetesi bu müjdenin haberini şöyle yapmış;

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2007 yılı sonuna kadar yolu ve suyu olmayan köy kalmayacağını söyledi. Erdoğan, Siirt ziyaretinin ikinci gününde Şirvan ilçesini, bakır işletmelerinin bulunduğu Madenköy'e bağlayan yolun açılış törenine katıldı. 
 
Erdoğan, köye hizmet götürme birliklerinin yoğun olarak çalıştığını ifade ederek ‘2007 yılı sonuna kadar yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak' dedi. Erdoğan, köylere son 6 ayda 500 trilyon lira gönderdiklerini belirtti.

KALMAYACAK DEDİ AMA 

Başbakan, "2007 yılına kadar yolu suyu olmayan köy kalmayacak", dediyse de AKP nin bu sloganının tarihinin sürekli ileri attığına dair haberler çıkmaya devam ediyor. Bu sloganı Başbakan Erdoğan aklına takılan yeni projerlerden dolayı unutsada, AKP li yöneticiler sürekli tekrarlamışlar, hemde 2007'nin üzerinden yıllar geçtikten sonra bile.


2007 YILINDA  BAŞBAKAN GAP TA AÇILIŞ KONUŞMASI HABERİ
 
Başbakan Diyarbakır halkına seslendi.Devlet kayıtlarında yer alna konuşmasının girişi şöyledir.
 
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan
Sevgili kardeşlerim,
 
Trabzon ve Sivas 'ta program uygulaması için çalışmalar 2008 yılında başlatılacak. 
 
Yine bildiğiniz gibi, KÖYDES ve BELDES Projeleri ile, Türkiye genelinde yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak dedik. Nitekim bu büyük projemizi tamamlama aşamasına getirdik. Ve bugün Diyarbakır'ın hemen hemen yolu ve suyu olmayan köyü kalmamıştır bu noktaya geldik.
 
VEKİLİ DE AYNI SLOGANI BARTIN'DA ATIYOR
 
AKP'li Vekilin ziyaret tarihi 03.10.2011'dir

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Av. Yılmaz Tunç   seçim yöresi Bartın'a bir ziyarette susuz ve yolsuz köy kalmayacak dedi.
 
Milletvekili Yılmaz Tunç Muhtarlar Derneğini ziyaretinde, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Suyu ve yolu olmayan köy kalmayacak” sözlerini hatırlatarak başladığı konuşmasında; AK Parti iktidarında köylerimize KÖYDES projesiyle büyük hizmetler gerçekleştirdik"

TARİH 11 ŞUBAT 2013  MUĞLA'NIN MİLAS İLÇESİ KÖYÜ


MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne 50 kilometre uzaklıktaki Taşlıca Köyü'nün yüzyıla dayanan susuzluk sorununa yine yağmurlar çözüm oldu.

BİR MİLYON HAVAYA UÇTU
 
Taşlıca Köyü Muhtarı Şadi Altınışık, 2008 yılında 1 milyon lira harcanarak yapılan 'Yağmur Biriktirme Göleti' su tutmadığı için çözümlenemeyen sorunu, her zaman olduğu gibi, '41 Kuyular'da biriken yağmur sularıyla çözmeye çalışacaklarını söyledi. 550 nüfuslu Taşlıca Köyü'nün antik dönemde başlayan susuzluk sorununun bir türlü çözülemediğini belirten Altınışık, "Kendimi bildim bileli su ihtiyacını 41 Kuyular'dan karşılıyoruz. Köylülerden bazıları da su ihtiyaçlarını evlerine yaptırdıkları sarnıçlarda yağmur sularını biriktirerek karşılıyor. Bazıları da hayvanların su içmeleri için yaptığımız gölette biriken suyu evlerine taşıyor. Ancak yeterli yağmur yağmazsa köylü susuzluğa mahkum oluyor" dedi.

DEVLET ;YENİDEN YAPACAĞIZ
 
Muğla İl Genel Meclisi Başkan Vekili, CHP'li Dursun Kaplan da Yağmur Biriktirme Göleti'ndeki su tutamama sorununu çözmeye çalıştığını belirterek, "Su tutmayan bu göleti yapanlar cezalarını çekmeli. Özel idare olarak ayırdığımız 100 bin liralık tahsisle, göletin zeminini su geçirmez hale getireceğiz" diye konuştu.