Erdoğan Show Bitti Uzlaşma Arayışları Başladı

Erdoğan Show Bitti Uzlaşma Arayışları Başladı

Türkiye'yi 14 gündür sarsan 'Gezi Parkı krizi'nde yeni gelişme

AKP'den Gezi Parkı'nda geri adım!

Türkiye'yi 14 gündür sarsan 'Gezi Parkı krizi'nde yeni gelişme, Radikal tarafından duyuruldu. Bir kaynak belirtilmeden verilen haberde, halk direnişi ile çözüm arayışları arandığı ve masada çok fazla seçenek üzerinde çalışıldığı kaydediliyor.
 
 
AK Parti, sorunun çözümü için müzakere süreci başlatmak istiyor. Bunun için de 'çözüm süreci'ndeki 'Akil İnsanlar Heyeti' benzeri bir komisyon kurulması gündemde.
 
Türkiye’yi 14 gündür sarsan ‘Gezi Parkı krizi’nde yeni gelişme… AK Parti, sorunun çözümü için müzakere süreci başlatmak istiyor. Bunun için de ‘çözüm süreci’nde olduğu gibi Gezi Parkı krizinin aşılması için de ‘Akil İnsanlar Heyeti’ benzeri bir komisyon kurulması gündemde. AK Parti yönetiminin bilgisi dahilinde yapılan çalışmaya göre, gazeteciler, aktivistler, sanatçılar gibi farklı kesimlerden oluşacak komisyon sorunun çözümü için temaslara başlayacak. 
 
Komisyonun çalışma yöntem ve takvimi de büyük oranda belirlendi. Arabuluculuğa soyunacak olan Komisyon, öncelikle Gezi Parkı eylemini ateşleyen isimlerle temasa geçecek. Eylemcilerin talepleri dinlenecek. Daha sonra ise yerel yönetim ve hükümet kanadı ile görüşülecek. Üçüncü aşama olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çoğunluğu gençler olan eylemcilerin bir araya getirilmesi düşünülüyor. Bu görüşmenin muhtemelen Dolmabahçe Sarayı’nda olacağı söyleniyor. 
 
Gezi Parkı eylemlerinin “Erdoğan’sız AK Parti” projesine dönüştürülmek istendiğini düşünen ve bu yüzden sermaye grupları ve bankaları hedef alan AK Parti krizin sürdürülebilir olamayacağının da farkında. AK Parti’de Topçu Kışlası projesinin yerel seçim sonrasına kadar rafa kaldırılması seçeneği de tartışılıyor. Yargı kararının ellerini rahatlatacağını düşünen AK Partililer, “Belediye seçimine kadar bu işi donduralım. Seçim sonrası yeni bir durum değerlendirmesi, yeni bir başlangıç yapılır” diyor.