ERDOĞAN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

ERDOĞAN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Erdoğan uzun süredir sürdürdüğü sessizliğini emekli olan Necdet Özel'in Madalya töreninde bozdu.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e Devlet Şeref Madalyası tevcih töreninde konuştu.

SİLAHLARIN ÜZERİNE BETON DÖKÜLÜNCEYE KADAR

Çözüm sürecine ve PKK'nın silah bırakmasına değinen Erdoğan, "Terörün amacını, hedeflerini oluşturmak istediği korku iklimini gayet iyi biliyoruz. Türkiye'yi çekmek istedikleri tuzağın farkındayız. Ve biz bu tuzağa asla düşmeyeceğiz. Teröre rağmen, terörün tahriklerine, terör destekçilerinin provokatif açıklamalarına rağmen, dirayetli duruşumuzu koruduk koruyoruz. Bizim için terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur. Terör örgütleri ülkemiz için tehdit olmaktan çıkarılana kadar, devletimize milletimize doğrultulan silahlar bırakılıp, gömülünceye kadar. Silahların susması değil, silahların bırakılıp gömülmesi. Bunu ısrarla söylüyorum. Üzerine beton dökülene kadar, sınırlarımız içinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

ÖZEL'E TEŞEKKÜR ETTİ

Özel'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erdoğan, "Sayın Özel'e TSK'mızın anayasa ve hukuk devleti içerisinde görevini yürütmesi hususunda gösterdiği hassasiyet sebebiyle ayrıca teşekkür ediyorum. TSK'mızın her türlü kısır tartışma ve haksız ithamdan uzak bir şekilde görevini yürütebilmesine önem veriyoruz. Son dönemde yaşadığımız hadiseler, ülkemizin güçlü bir orduya olan ihtiyacını bir kez daha göstermiştir. Geçtiğimiz 12 yılda savunma sanayiimizi geliştirmek için sarf ettiğimiz çabaların, bu konudaki hassasiyetimizin en büyük şahidi TSK mensuplardır" dedi.

"PARALEL DEVLET YAPILANMASININ, TSK İÇİNDE YOL AÇTIĞI SIKINTILARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLDUK"

Paralel devlet yapılanmasının, TSK içinde yol açtığı sıkıntılara değinen Erdoğan, "Genelkurmay başkanımızın gösterdiği duyarlılığı da yakından biliyorum. Türkiye'ye ve milletimize yönelik saldırılar, çok farklı kaynaklardan ve çok farklı biçimler altında gelebiliyor. Bunların bir kısmı en başından tespit edilebiliyorken, bir kısmını ancak daha sonra fark edebilmek mümkün oluyordu. Paralel devlet yapılanması adını verdiğimiz örgüt bunun son örneğidir. Paralel devlet yapılanmasının, TSK içinde yol açtığı sıkıntıların çözümü için de Genelkurmay Başkanımızla işbirliği içinde olduk. İnşallah TSK'nın tüm unsurlarıyla görevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi konusundaki çalışmalarımızı yeni Genelkurmay Başkanımızla da birlikte sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlığı ile birlikte taşıdığım başkomutanlık görevimi layıkı ile yerine getirmenin gayreti içerisindeyim. İki önemli görevi şahsıma bahşettiği için rabbime hamd ediyorum" diye konuştu.

"TERÖRÜN TAHRİKLERİNE, PROVOKATİF AÇIKLAMALARA RAĞMEN BU TUZAĞA ASLA DÜŞMEYECEĞİZ"

Artan terör olaylarına değinen Erdoğan, "Suruç'un ardından, yeni bir terör dalgasına maruz kaldık. Suruç'taki terör eyleminde 33 kişi hayatını kaybetti. DAEŞ astsubayımızı şehit etti. Terör örgütleri polislerimizi, askerlerimizi, resmi kurumlarımızı ve sivilleri hedef alan saldırılar düzenledi. Maalesef hemen her gün ülkemizin değişik illerinden yüreğimizi dağlayan ve sabrımızı zorlayan hain ve kalleş saldırıların acı haberlerini almaya devam ediyoruz. Dün İstanbul'da cenaze törenine katıldık. Şırnak'ta 4 askerimiz ve bir polisimiz şehit edildi. Terörün amacını, hedeflerini oluşturmak istediği korku iklimini gayet iyi biliyoruz. Türkiye'yi çekmek istedikleri tuzağın farkındayız. Ve biz bu tuzağa asla düşmeyeceğiz. Suriye'deki ateşi Irak'taki istikrarsızlığı ülkemize taşımak isteyenlere geçit vermedik vermeyeceğiz. Teröre rağmen, terörün tahriklerine, terör destekçilerinin provokatif açıklamalarına rağmen, dirayetli duruşumuzu koruduk koruyoruz" ifadelerini kullandı.

"SİLAHLARIN ÜZERİNE BETON DÖKÜLENE KADAR TEK BİR TERÖRİST KALMAYANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Silahların üzerine beton dökülene kadar, tek bir terörist kalmayana kadar terör örgütleri ile mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, "Terör örgütünün çok ciddi kayıplar yaşadığını biliyoruz. Güvenliğimiz için tehdit teşkil eden DAEŞ için etkili operasyonlar gerçekleştirdik. Bizim için terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur. Amacı söylemi ne olursa olsun, bizim için Terör örgütü, terör örgütüdür. Bir taraftan terörle ve arkasındaki kirli odaklarla mücadelemizi sürdürüyor, diğer taraftan hukuk devletinden demokrasiden asla taviz vermiyoruz. Terör örgütleri ülkemiz için tehdit olmaktan çıkarılana kadar, devletimize milletimize doğrultulan silahlar bırakılıp, gömülünceye kadar. Silahların susması değil, silahların bırakılıp gömülmesi. Bunu ısrarla söylüyorum. Üzerine beton dökülene kadar, sınırlarımız içinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Elde ettiğimiz başarılar, milletimiz tarafından memnuniyetle karşılanırken, bu durumun birilerini de ciddi olarak rahatsız ettiğini biliyoruz. Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden en büyük rahatsızlığı terör örgütü duydu. Türkiye kazanırken onlar kaybediyordu. Etnik dini hassasiyetleri kaşıyarak siyaset yapan istismarcılar bunun için harekete geçtiler" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı