Erdoğan Sayesinde Abdülhamit'in Hayali Gerçek Olmuş !

Erdoğan Sayesinde Abdülhamit'in Hayali Gerçek Olmuş !

NE OLUR BİRBİRİMİZİ ALLAH İÇİN ÇOK SEVELİM

Biz insanı hedef alan bir medeniyetin çocuklarıyız. Bizim medeniyetimizde önce devlet yok, insan var. Avrupa'da tarihin en büyük işsizlik rakamları açıklanırken biz en düşük seviyelere ulaşma çabasındayız. İngiltere'de okul harçları 3 misli artırılırken biz okul harçlarını kaldırdık. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için kararımızdan hiç taviz vermeden sürdüreceğiz. 2023 hedeflerini tutturarak Türkiye'yi ilk on ülke arasına ulaştıracağız.
 
Türkiye darbelerle en büyük darbeyi ekonomide yaşadı. 27 Nisan bildirisi ile 2 milyar dolarlık bir kayıp yaşandı. 28 Şubat dönemi ile Konya gibi birçok ilimiz büyük sıkıntılar yaşadı.
 
NE OLUR BİRBİRİMİZİ ALLAH İÇİN ÇOK SEVELİM
Ne olur, birbirimizi Allah için çok sevelim. Birbirimize düşürmek isteyenlere prim vermeyelim. Biz enerjimizi dışarı harcayalım. Bizi ayırmak bölmek isteyenlere kulak asmayalım. Bizi kıskananlar var onların oyununa gelmeyelim. İnanıyorum ki bu oyunu bozacağız.
Konya gibi şehirlerimize yeni bedeller ödetilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.
 
89 YATIRIM HİZMETE GİRDİ
Tüm Konya'yı kapsayan 904 milyon değerindeki 89 yatırım hizmet açıldı. Konya'nın can suyu olacak Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı'nın açılışı başta olmak üzere Konya'ya kazandırılan "Zindankale Katlı Otoparkı, İl Halk Kütüphanesi, Aslım Katı Atık Depolama Sahası ve Elektrik Üretim Tesisi, Karatay ve Alavardı hanımlar lokali, aile sağlığı merkezi, 23 alt ve üst geçit, Mevlana Meydanı, restorasyonu tamamlanan 56 tarihi eser, Koski Mor şebeke Su Geri Kazanım ve Ana Kollektör Hattı ile Selbasan Çayı ve Buzlukhan Deresi slahı ile pazaryeri ve parklar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, Milletvekilleri ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek kurdeleyi keserek açılışı yaptı.
 
KONYA'NIN 100 YILLIK RÜYASI GERÇEK OLDU
Konya tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Konya'nın hasretle 100 yıldan bu yana beklediği su Mavi Tünel ile akacak.
 
Göksu'dan Konya Kapalı Havzasına yılda 414 milyon metreküp su aktaracak 4,2 metre çapında ve 17 bin 34 metre uzunluğundaki 100 yıllık rüya Mavi Tünel ise 234 milyon liraya mal edildi. Konya Ovası'nın önemli bir bölümünü sulanabilir hale getirecek olan Mavi Tünel Projesi; aşırı yeraltı suyu çekimini ve çöküntü obruklarının oluşmasını engelleyecek, aynı zamanda atık suların değerlendirilip, kuruyan göllere su takviye edilmesiyle ovadaki verimliliğin artmasını sağlayacak ve dolayısıyla proje ile Konya önemli bir su potansiyeline sahip olacak.
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından inşa edilen ve aralarında dünyanın 5. en uzun tüneli olan Mavi Tünel'in de yer aldığı baraj, gölet ve sulamalardan oluşan tesisler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından kurdele kesilerek açıldı.