ERDOĞAN ŞARKISI ALMANYA'YI FENA KARIŞTIRDI

ERDOĞAN ŞARKISI ALMANYA'YI FENA KARIŞTIRDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Alman NDR televizyonundaki Extra 3 adlı bir mizah programında hicvedilmesi üzerine Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.

 Suriyeli mültecilerin ülkesine sığınması konusunu büyük bir sorun olarak gören Merkel, konun çözümü için Türkiye ile geri dönüşü olmayan bir anlaşmaya girmiş ve hem ülkesinde hem de Avrupa Birliği'nde ağır eleştirilerin hedefi haline gelmişti.

ALMAN HALKI VE AVRUPA İÇERİSİNDE BÜYÜK PRESTİJ KAYBETTİ

Ülkesinde uzun süredir oy oranı değişmeyen Merkel'in büyük bir aşınma ile karşı karşıya olduğu ortaya çıkmıştı. Eleştiriler Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle medya üzerinde kurduğu baskıcı ve müdahaleci tutumuna yönelik.

KENDİ ÇIKARI İÇİN AVRUPA BİRLİĞİ RUHUNU GÖRMEZDEN GELDİ

Başta Erdoğan olmak üzere AKP Hükümeti ile sürdürdüğü müzakerelerin tümünde bu husuu görmezden gelen Merkel'e eleştirilerin dozu her geçen gün artarken, konuya ilşkin yeni bir gelişme ortalığı daha çok karıştıracağa benziyor.  BBC'nin haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sawsan Chebli basın özgürlüğünün Türkiye ile müzakere edilmeyecek bir konu olduğunu söyledi

BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI

Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ile son dönemde yaşanan krize yönelik bir soruyu yanıtlayan Chebli, "Birçok konuda Türkiye ile Almanya'nın çıkarları ortaktır. Ancak basın özgürlüğü bizim için müzakere edilmeyecek bir konudur. Bu da açık bir şekilde dile getirilmiştir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Alman NDR televizyonundaki Extra 3 adlı bir mizah programında hicvedilmesi üzerine Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.

SAYFADAN SİLİNMESİNİ İSTEMİŞ

Alman Der Spiegel dergisine göre görüşmede Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Erdmann’dan, Erdoğan’ın eleştirildiği şarkının videosunun internet sayfasından silinmesini talep ettiği. Dergi, programın yayından kaldırılmasının istendiğini de öne sürdü.
Ankara'nın tavrı, Almanya'da muhalefetin ve basın kuruluşlarının sert tepkisine neden olmuştu.

ALMANYA AYAĞA KALKTI

merkel-671.jpg

Extra 3 ise Erdoğan’ı hicveden şarkıyı bu kez İngilizce altyazı ile yayımlamıştı.
Merkel'i de eleştiriyor

ERDOWİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hicveden şarkı, "Erdowi, Erdowo, Erdogan" adını taşıyor.
Ünlü Alman şarkıcı Nena'nın 1980'lerde çok sevilen bir şarkısına Erdoğan'ı hicveden sözler yazıldı.
Şarkı eşliğinde yer verilen görüntülerde Cumhurbaşkanlığı Sarayı için lüks harcamalar yapıldığı dile getiriliyor.
 

160329182853_extra3_624x351_ndr.de_nocredit.jpg

17 Mart'ta yayımlanan şarkıda Türkiye'de basın özgürlüğüne yönelik kısıtlamalar eleştirilerek, "Erdoğan'ın hoşuna gitmeyen yazılar yazan bir gazetecinin kendisini bir anda hapiste bulabileceği" belirtiliyor.
Dünya Kadınlar Günü gösterilerine polisin müdahalesi de şarkının görüntülerinde yer alıyor.
Ayrıca Kürtlere yönelik politika, Türkiye’nin IŞİD'e muamelesi de eleştirel bir dille ele alınıyor.
Extra 3'te başta Almanya Başbakanı Angela Merkel olmak üzere birçok politikacı sık sık eleştiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı