ERDOĞAN SARAYINDA KÖY TAVUĞU BESLEYECEK

ERDOĞAN SARAYINDA KÖY TAVUĞU BESLEYECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı Kaçak Saray’ın bahçesinde kullanılan çakıl taşından üretilen tamburlu taşların maliyetinin 1.5 milyon TL olduğu anlaşıldı

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı Kaçak Saray’ın bahçesinde kullanılan çakıl taşından üretilen tamburlu taşların maliyetinin 1.5 milyon TL olduğu anlaşıldı. Yurt Gazetesinden Mert Taşçıların haberine göre, rakamı açıklayan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Candan, Erdoğan’ın sağlıklı beslenmesi için sarayda kümes kurulduğunu açıkladı. Candan, ayrıca organik sebzelerin yetiştirilmesi için taşeron şirketlerden bahçıvanların çalıştırılmaya başlandığını söyledi.

ERDOĞAN ORGANİK ÜRÜNLERLE BESLENECEK

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ak Saray’a ilişkin yeni rakamlar açıkladı. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, sarayın bahçesinde çakıl taşlarından üretilen 490 ton tamburlu taş kullanıldığını söyledi. Yaptıkları hesaplamalara göre taşların alındığı firmanın 216 bin TL kar ettiğini belirten Candan, toplamda sadece bu taşların ülke ekonomisine maliyetinin 1.5 milyon lira olduğunu aktardı. Candan, sarayda çalışan işçiler için de taşeron hizmeti alındığını açıkladı. Candan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlıklı beslenmesi için organik ürünler yetiştirmek üzere bu işçilerin arasında bahçıvanların da bulunduğunu aktardı. Candan, saraya bu doğrultuda kümes kurulduğunu da belirtti.

GÖKÇEK HUKUKSUZLUKTA ISRAR EDİYOR

Mimar Candan, Atatürk Orman Çiftliği’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yaptığı bir diğer inşaat olan ANKAPARK projesine değindi. Candan, mahkemenin son imar kararlarına da yürütmeyi durdurma verdiğini belirtti. Ancak Gökçek’in planlarda ufak değişiklikler yaparak yargı kararlarına uymayacağını açıklamasını anımsatan Candan, “Gökçek her defasında hülle yoluyla plan değiştiriyor. Oraya 1 milyar lira harcadığını açıklıyor ama babasının parasını değil halkın parasını harcadığının farkında değil. Böyle yaparak hukuksuzluğa devam edeceğini söylüyor ama biz de Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkımızı o da olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğimizi söylüyoruz. O kadar büyük oyuncakları zemini bataklık olan bir alana inşa etmesi çok sakıncalı ve büyük kazalara yol açabilir” ifadelerini kullandı.

SARAYA ERDOĞAN'IN BALIKÇISINA BALIKHANE, KEBAPÇISINA DÜKKAN

Erdoğan’ın ağaç katliamı yaptırarak, anayasayı ihlal edip, mahkeme kararlarını hiçe sayarak yaptırdığı “Kaç-Ak Saray” diye de adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın görüntüsünü bozuyor diye lojmanların boşaltıldığını bildiren MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, şunları söyledi:

“Şimdi, bakın, şatafat öyle bir hâle gelmiş ki -daha önceki konuşmalarımda da söyledim- Orman Genel Müdürlüğünün Gazi yerleşkesinde lojmanlar vardı 680 tane, ben de idarecilik yaptım o lojmanlarda. Bir kara kışta bütün çalışanlara bir tebligat yaptılar, kara kışta, çocukları okuyor, dediler ki ‘Derhal lojmanları boşaltın!’ Şimdi orada o lojmanlar boş duruyor. Niye? Yok oraya kaçak saray yapıldı, o sarayın görüntüsüne engel olmasın diye.”

ÇİFTİKTE ERDOĞAN’IN BALIKÇISINA BALIKHANE

Orman Genel Müdürlüğü eski bürokratı olan Yılmaz, Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na seslenerek şu çarpıcı iddialarda da bulundu:

“Orman Genel Müdürlüğüne de bir bina başlattılar. Nerede başlattılar biliyor musunuz? Bu Söğütözü Milli Parkı var Adalet ve Kalkınma Partisinin arka tarafında, orada başlattılar. Şimdi, buradan soruyorum: Bu kadar memurun senin dışarıdayken Başbakan Erdoğan’ın balıkçısına orada balıkhane açıyor musun, açmıyor musun? 

Kaynak:Haber Kaynağı