Erdoğan 'Şam'da Namazdan Vaz Geçti

Erdoğan 'Şam'da Namazdan Vaz Geçti

ŞAM'DA NAMAZ TARİH OLDU
 
Türkiye ile Rusya arasında St. Petersburg’da yapılan zirvede iki ülkenin “Suriye krizinde ortak hareket etme konusunda anlaştığı”belirtiliyor. 
Rusya’nın Sesi, “Türkiye ve Rusya, Suriye krizinde ortak hareket etme konusunda anlaştı” dediği haberinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ikili görüşmenin ardından Suriye’deki durumu ve Dağlık Karabağ sorununu görüştüğünü kaydetti. 
Haberde Rusya-Türkiye Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısında konuşan Erdoğan, “Rusya ve Türkiye’nin, Azerbaycan-Ermenistan çatışması, Suriye’deki durum ve Irak’taki gelişmeler açısından bölgede yükümlülükleri olduğuna inanıyorum” dediğine dikkat çekiliyor.
 
ESAD KONUSUNDA PUTİN'İ İKNA EDEMEDİ
 
“Türkiye Başbakanı, ‘Atmamız gereken ortak adımlar var ve bu konuda yaptığımız müzakereler, bu sorunları çözmek için temel oluşturmaya izin verdi’ diye vurguladı.”
Esad konusunda Rusya'dan farklı bir çizgi izleyen Erdoğan, "Esad er yada geç gidecek" demiş ve "Yakın bir zamanda Şam’da namaz kılacağız...”ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın Rusya'daki açıklamaları geri adım olarak yorumlandı.
 
PUTİN'E DEĞERLİ DOSTUM DEDİ
 
Şimdiye kadar başta Kaddafi, Esad ve Mısır 'ın devrik lideri Mursi'ye dediği gibi Putin'de "Değerli Dostum" diye hitap eden Başbakan Erdoğan, bu hitabı ile kendisine muhalif çevrelerde polemik konusu oldu. Sosyal medya'da bir çok muhalif "Eyvah Putin'e de dostum" dedi şeklinde mesajlar attılar.
 
Başbakan Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Konstantinovski Sarayı'nda düzenlenen Türkiye-Rusya 4. Üst Düzeyli Stratejik Konsey toplantısının ardından, mutabık kalınan anlaşmalarının imza törenine katıldı ve ortak basın toplantısı düzenledi. 
 
Konuşmasını başında Putin'e "değerli dostum" diye hitap eden Başbakan Erdoğan, kendisine ve heyetine gösterilen evsahipliğinden dolayı teşekkür ederek, Kazan'daki uçak kazasında hayatını kaybeden 50 Rus vatandaşı için Rus halkına başsağlığı diledi.