Erdoğan Reyhanlı'ya Alkışçı vatandaş Götürmüş !

Erdoğan Reyhanlı'ya Alkışçı vatandaş Götürmüş !

AKP'lileri Reyhanlıya taşıdığı da ortaya çıktı

ERDOĞAN REYHANLI'YA NASIL GİDEBİLMİŞ ?

51 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı vahşeti sonrası Amerika gezisine giden Başbakan Erdoğan günler sonra gittiği bölgede AKP teşkilatının hummalı bir çalışma yürüttüğü ortaya çıktı. Gazetecileronline haber sitesinin yaptığı araştırma sonucu Erdoğan'ın Reyhanlı'ya yakın bölgelerden AKP'lileri Reyhanlıya taşıdığı da ortaya çıktı . İşte haber.

HER MAHALLEDEN OTOBÜS KALDIRMIŞLAR

Burnundan soluyan halkın tepkisinden çekindiği için 51 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıların hemen ardından Reyhanlı’ya gidemeyen Başbakan Erdoğan, bu kez soğuyan tepkileri bastırmak için bindirme kıtalarla gidiyor. AKP, Hatay’dan neredeyse her mahalleden otobüs kaldırıyor.
 
Reyhanlı halkı, saldırılardan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın politikalarını; yani Erdoğan’ın sorumlu tutuyor. Halk bu yüzden saldırıların hemen ardından sokağa dökülüp gösteri yapmış ve Erdoğan’ın istifasını istemişti. Erdoğan da ABD gezisini bahane ederek, Reyhanlı’ya gitmekten kaçınmıştı.
 
ABD gezisinnden sonra Reyhanlı ziyaretini unutturmaya çalışan, ancak muhalefetin eleştirileri üzerine Reyhanlı’ya gitme kararı alan Erdoğan’ın bu ziyareti bugün gerçekleştirecek. Erdoğan’ın gezisi aslında taziye gezisi. Erdoğan gidip, Suriye yönetimine ve dün de CHP’nin üzerine yıkmaya çalıştığı kanlı saldırılarda yaşamını yitiren 51 kişi için halka başsağlığı dileyecek ama Erdoğan, normalde yanında hükümetten ilgili bakanlar ve parti yetkilileriyle yapması gereken bu ziyarete onbinlerce AKP’liyle; yani bindirme kıtalarla gidecek. Amaç, sanki Reyhanlı ayaklanmış da kendisini alkışlamaya gelmiş gibi göstermek ve Reyhanlıların olası tepkilerini boğmak ve etkisiz kılmak.
 
Bindirme kıtaların oluşturulması için AKP il örgütleri seferber olmuş durumda. Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre; Erdoğan’ın bugün yapacağı Reyhanlı ziyareti öncesinde, hem Reyhanlı’da hem de Hatay ve ilçelerinde günlerdir büyük bir çalışma yürütülüyor. Patlamadan bugüne bir çivi bile çakılmayan Reyhanlı’da, zarar gören binalar ve yollar hummalı bir çalışma ile “makyajlanırken”, Erdoğan’ın taziye ziyaretinde bulunacağı Reyhanlı’ya da çevre belediyelerden vatandaşlar taşıdı.
 
CEP TELEFONU İLE MESAJ GÖNDERİLMİŞ

Hatay’da çeşitli belediyelerde otobüslerle Başbakan’ın geleceği Reyhanlı’ya adam toplanacağı duyrulurken, AKP bunun için bir de broşür hazırladı. Erdoğan’ın Reyhanlı’da protesto edilmemesi hatta “coşku” ile karşılanması için 19 bölgeden otobüs kalkacağı ile duyruldu. Ayrıca bu ziyaret için vatandaşlara cep telefonu mesajı gönderilerek davet gönderildi.
 
Hatay AKP İl Başkanlığı ise saat 12′de Başkanlık önünden servis kaldırılacağını ve otobüslerin geliş-gidiş için tahsis edildiğini doğruladı.
 
Erdoğan’ın konvoyunun güzergahındaki yollarda asfalt çalışmaları son hızla sürüyor. Patlamaların gerçekleştiği günden bugüne kadar geçen 13 günlük sürede kentte çalışma yapılmamasına karşılık Erdoğan’ın ilçeye ziyaret edeceğinin açıklanmasının ardından başlatılan çalışmalara ilçe halkı tepki gösterdi.

TAŞIMALI MİTİNG EL İLANLARI YAPTIRILMIŞ