ERDOĞAN PROTESTO EDİLDİ İŞ YERİNE SIĞINDI

ERDOĞAN PROTESTO EDİLDİ İŞ YERİNE SIĞINDI

Polisin sert tepkisine bazı vatandaşlar da tepki gösterince, olayın boyutu büyüdü.

İŞTE DAKİKA DAKİKA OLAYLAR

Soma’da yüzlerce işçinin ölümüyle sonuçlanan katliamın ardından ilçeye gelen ve yaptığı açıklamada katliam için “Bunlar olağan şeyler” diyen Erdoğan Soma halkı tarafından “Soma AKP’ye mezar olacak” sloganlarıyla protesto edildi. AKP konvoyundaki araçlar tahrip edildi,  protestolar sürüyor

17.45 AKP binasını bir TOMA bin-binbeşyüz polis koruyor

17.32 AKP Soma ilçe binasının camları halk tarafından kırıldı, AKP tabelası söküldü

akp-tabela

fotoğraf Toplumsol

17.32Soma’dan Sendika.Org’yi arayan bir gönüllü muhabirimizin verdiği bilgiye göre halk Erdoğan’ın sığındığı markete yönelince, polis koridoruyla Erdoğan marketten yuhlamalar eşliğinde çıkarıldı.

17.08 Soma’da AKP konvoyu içinde üç aracın camları aynaları kırıldı. İçişleri Bakanı araçtan inip koşarak kaçtı. Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ala’nın Yeşil Portakal isimli bir markete sığındığı iddia ediliyor.

16.53 Merkezdeki Beşyol meydanındaki Madenci Anıtı etrafındaki büyük kalabalık geçen tüm makam araçlarını kovalıyor. Bir araç oldukça hasar gördü. “Hükümet istifa” ve Soma AKP’ye mezar olacak” sloganları atılıyor.

16.38 Soma Merkez’den geçen İçişleri Bakanı protesto ediliyor. İstifa sloganları atılıyor .

16.37 Soma merkezde yüzlerce kişi eylem yapıyor. Polis barikat kurdu. Eylemciler polisi yuhalıyor.

Başbakan Erdoğan Soma Belediyesi çıkışında, kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Yaklaşık 100 metre uzakta bir gencin protesto sloganları attığı duyuldu.
Başbakan'ın korumaları bu gence müdahale edip gözaltına aldı. Bunu gören başka bir genç de polislere tepki gösterince, belediyeye yaklaşık 200 metre uzaklıktaki grup da protestolara katıldı. 

Bu sırada konuşmasını bitirip aracına binen Başbakan Erdoğan protestocuların bulunduğu yerde durup aracından indi. Ancak bu sırada 'Başbakan istifa' diye bağıranlar oldu. Bunun üzerine yakın korumalarıyla Özel Harekat polisleri protestoculara ve olayları görüntüleyen gazetecilere müdahale etti, tartakladı. 

Proteto sırsında göstericiler İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya da tepki gösterip üzerine doğru yürümesi dikkati çekti. Başbakan Erdoğan bu sırada bir işyerine girip kısa süre kaldıktan sonra ayrıldı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı