ERDOĞAN ÖYLE BİR ÖTEKİLEŞTİRMİŞ Kİ...

ERDOĞAN ÖYLE BİR ÖTEKİLEŞTİRMİŞ Kİ...

Hangi gazete ve TV'ler adaylık toplantısına alınmadı?

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının ilan edildiği toplantıda, basına akreditasyon uygulanmasını kınadı.

ATO Kongre Salonu’na Aydınlık, Birgün, Evrensel, Taraf, Yurt, Sözcü gazeteleriyle Halk TV, Hayat TV ve Ulusal Kanal televizyonların alınmadığını belirten Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

"AKP Cumhurbaşkanı adayının Aydınlık, Birgün, Evrensel, Taraf, Yurt, Sözcü gazeteleriyle, Halk TV; Hayat TV ve Ulusal TV’ye akreditasyon ve sansürle açıklanması demokrasi adına büyük bir ayıptır. Halkı kucaklayıcı, siyaset üstü bir makam olması beklenen Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklandığı toplantıda halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının yok sayılmasını kınıyoruz. İktidarın gazete ve televizyonlar arasında 'benden olanlar' ve 'olmayanlar' gibi bir ayrım yapması kabul edilemez. İktidar, gelenekselleştirdiği akreditasyon uygulaması ile yayın politikasından hoşlanmadığı gazetelerin çalışanlarının mesleklerini yapmalarını engellemektedir. Halkın bilgilenme hakkını da yok saymaktadır. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak iktidarı bu yanlıştan vazgeçmeye çağırıyoruz.."

Kaynak:Haber Kaynağı