Erdoğan Öğretmenlerin Oylarına Seslendi

Erdoğan Öğretmenlerin Oylarına Seslendi

Öğretmenlere müjdeBaşbakan Erdoğan, öğretmenlere güvenlikli lojman müjdesi verdi. Ama Atama 1. Gündem olmasın dedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu ve Doğu illerinde lojman sorunun süratle telafi etmeye başladıklarını belirterek, "Oradaki öğretmen kardeşlerimize lojman temin edeceğiz. TOKİ ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde bu lojmanlar yapılıyor, yapılmaya devam edecek. Bunların güvenlikli olması noktasında adımları atıyoruz. Bütün güvenlik tedbirlerini almak kaydıyla" dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 24 kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Dolmabahçe'deki başbakanlık Çalışma Ofisi'nde öğretmenlerle bir araya geldi. Toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, TBMM Milli Eğitim Komisyon Başkanı Nabi Avcı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın aralarında bulunduğu Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 55 öğretmen katıldı.
 
ÖĞRETMEN SADECE ÖĞRETEN KİŞİ DEĞİLDİR
 
Yemekli toplantı öncesi bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye'deki tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Öğretmenlerin kutsal ve mübarek bir mesleği icra ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Bir mücevher ustasının elinde adeta bir kömür parçası olan elmas, nasıl eşsiz bir varlığa dönüşüyorsa, insan da sizlerin elinde, sizlerin mücevher ustasını geride bırakan dikkatinizle, sabrınızla, fedakarlığınızla ve inceliğinizle, sizlerin emeğiyle, göz nuruyla, alemlerin en değerli, en şerefli varlığına dönüşüyor. Bilmek ve öğrenmek tabi tek başına hiçbir şey ifade etmiyor. İnsanoğlu kendisine bahşedilmiş zeka ile okuyarak, dinleyerek, araştırarak bilme ve öğrenme kabiliyetine sahip. Ancak sadece bilen, bildiğini uygulamayan, bilgiyi hikmete tahvil etmeyen, yani iyiyle, kötüyü ayırt etmek için kullanmayanları, eskiler, kitap yüklü merkep olarak tasvir ediyor. Öğretmen sadece öğreten kişi değildir. Öğretmen, öğretimden ziyade yetiştiren, eğiten, terbiye eden, kendisindeki cevheri aktaran, kendisindeki ışığı paylaşan, insanın içindeki o cevheri sabırla işleyen ve açığa çıkaran kişidir. Öğretmen sadece bilen ve bildiğini aktaran değil, hayatıyla, yaşam tarzıyla, ruhunda bir araya getirdiği en iyi hasletlerle örnek bir insandır. Öğretmen çevresine ışık saçan bir ziya, bir mum olduğu kadar insanın aynasıdır, yansımasıdır" dedi.
 
ÖĞRETMENLERİMİZ HER ZAMAN BAŞTACI OLDULAR
 
Erdoğan,öğretmenlerin sadece bilgiyi aktarmanın bir aracı değil, medeniyet inşa etmenin mimarları olduğunu ifade eden Erdoğan, "Kadim medeniyetimiz ne mutlu bize ki oku emriyle başlamış hemen ardından, 'O kalemi öğretti, o insana bilmediğini öğretti' diyerek okumayı, kalemi, öğretmeyi medeniyetimizi ilk ve en temel ilkeleri olarak ortaya koydu. Selçuklu'da, Osmanlı'da, Türkiye Cumhuriyeti'nde öğretmenlerimiz her zaman baş tacı oldular. Her zaman medeniyetimizin merkezinde yer aldılar. Medeniyet tasavvurumuzun en önemli mimarları oldular. Öğretmenlerimiz, annelerimiz, babalarımız kadar değer ifade ettiler. Onlara duyduğumuz hürmet kadar hürmet gördüler" dedi.
 
SADECE ANNE BABA BİRDE ÖĞRETMENİNİZİN ELİNİ ÖPÜN
 
Zaman zaman elini öpmek isteyenler olduğunu söyleyen Erdoğan, "Onlara, bu fakirin tavsiyeyi şu olur. Sadece annenizin, babanızın, bir de öğretmeninizin elini öpün. Başka kimsenin elini öpmeyin. Öğretmenlerin, sultanlara, devlet adamlarına, liderlere yol gösterecek, onlara görüşlerini ifade edecek kadar cesur olduğunu belirten Erdoğan, "Tarihimiz boyunca sultanlar, liderler, devlet adamları tarafından en fazla hürmet gören konumda oldular. Barış zamanında talebelerinin arasında gönülleri aydınlatan öğretmenler, savaş zamanında öğrencileriyle birlikte en ön safta yer aldılar. Vatan ve millete sevgisinde öğretici, eğitici oldular. Öğretmenlerini ihmal eden toplumların ayakta kalma şansı yoktur. Öğretmenlerine gerekli hürmeti göstermeyen, hak ettikleri değeri vermeyen, o ödenemez fedakarlıkları karşısında ahde vefa göstermeyen hiçbir toplumun geleceği yoktur. Öğretmenlerini yokluğu, yoksulluğa, çaresizliğe sevk eden bir milletin medeniyet tasavurru da yoktur, umudu da yoktur, geleceği yoktur. Biz böyle bir millet asla değiliz. Öğretmenlerimize ahde vefasızlık yapmak gibi bir hatanın içinde asla olmadık, asla olmayız. Eksiklerimiz olabilir. Ama asla böyle bir şeyi bilerek yapmayız. Hiç kimse kendi öğretmenine ya da bir başka öğretmene, bulunduğu makamdan, bulunduğu mevkiden bakmak gibi hürmet eksikliği içinde olamaz. Öğretmenin nazarında nasıl ki öğrenci her zaman öğrenciyse, bizim insanımız nazarında öğretmen, her zaman öğretmendir. Bu ülkenin başbakanı da olsam, en büyük siyasi partinin genel başka da olsam, şahsım öğretmenlerimin nazarında sadece bir öğrenciyim. Onlar da her zaman benim hürmette kusur edemeyeceğim öğretmenlerimdir" dedi.
 
ATAMA VE TAYİN KONULARI BİRİNCİ GÜNDEM OLMAMALI
 
Öğretmen ile öğrenci arasına siyasi ayrılıkların, ideolojilerin, maddi değerlerin, sosyo ekonomik farklılıkların girmemesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Öğrenci bir gün başbakan, bakan, milletvekili, hatta öğretmen de olsa yine de öğretmeni karşısında hürmetle boynu bükük olmak durumundadır. Ne yazık ki son yıllarda öğretmenlik mesleği bütün kudsiyetinden arındırılarak, yaptıkları son derece hassas vazife göz ardı edilerek, çok farklı meseleler üzerinden ülke gündeminde yer alıyor. Bakıyorsunuz öğretmenlik sadece atama meselesiyle gündemde tutuluyor, sadece tayin meseleleriyle ülke gündeminde tutuluyor. Öğretmenliğin sadece atama, sadece tayin mevzularıyla gündeme gelmesi, sadece bu konular üzerinden konuşulması tüm öğretmenlerimiz için ciddi bir haksızlık teşkil ediyor. Atama ve tayin konuları, Türkiye genelindeki tüm öğretmenlerimizin yegane ya da birinci gündemi olmamalı. Bazı öğretmenlerimizin sorunlarının, tüm öğretmenlere teşmil edilmesi, öğretmenlik mesleğinin gerçek meselelerin arka planda kalmasına neden oluyor" dedi.