ERDOĞAN O İDDİAYI YALANLADI

ERDOĞAN O İDDİAYI YALANLADI

Böyle bir düşüncemiz de yok

Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Mısır kaynaklı haberlerde yer alan Abdülfettah El Sisi ile görüşme iddialarını yalanladı.
Lütfullah Göktaş, bir ajansa yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır'daki darbeci general El Sisi konusundaki tavrının son derece net olduğuna dikkati çekerek, "Konuya ilişkin iddialar tümüyle gerçek dışıdır. New York'ta Mısır heyetiyle herhangi bir görüşme talebimiz olmamıştır. Böyle bir düşüncemiz de yok" dedi.

ERDOĞAN NEYİ YALANLADI

Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi için New York'a giden Recep Tayyip Erdoğan'ın heyeti, darbeci diyerek ilişkilerin kesildiği Mısır hükümetiyle randevu talep etti. Mısırlı yetkililer talebi kabul ettiklerini ve görüşmede Devlet Başkanı Sisi'nin de olabileceğini duyurdular.

new-yorkta-misir-turkiye-gorusmesi.jpg
NEW YORK'TA TALEP EDİLDİ

Ahram Online adlı haber sitesinin duyurduğuna göre, New York'ta bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın heyeti, Mısır'lı yetkililerle görüşme talep etti. 

Mısır'ın BM Büyükelçisi Badr Abdel-Atiİki ülke yetkilileri arasında yapılacak görüşmeye Erdoğan'ın darbeci olmakla suçladığı ve ikili ilişkileri asgari düzeye indirdiği Mısır hükümetinin başındaki El Sisi'nin de katılacağını duyurdu. 

Görüşmeye Erdoğan'ın katılıp katılmayacağı henüz bilinmiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı