Erdoğan Ne Hastası ?

Erdoğan Ne Hastası ?

 
 
ANİDEN ORTAYA ÇIKAN TÜRKMENİSTAN ZİYARETİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.Erdoğan sağlığı ile ilgili soruya cevap verdi. Erdoğan "Allah'a hamdolsun gayet iyiyim. İyi Fox'luyorsunuz." dedi. Başbakan Erdoğan, "Mısır'da sadece demokrasi değil insanlık hedef alınmıştır. Bu katliamı işleyenler kadar, bu katliama sessiz ve tepkisiz kalanlar da bu katliamdan sorumludur" dedi. Açıklamalarında aniden ortaya çıkan Türkmenistan ziyaretine ilişkin ayrıntılara girmedi. Yaptığı açıklamalarda yine gündemi Mısır olaylarıydı. Açıklamasında yine Mısır konusunda batuyı suçlayan Erdoğan, şunları söyledi.
 
 
"BATI SAMİMİ ADIMLAR ATMAZSA DÜNYADA DEMOKRASİ SORGULANACAK"
 
Başbakan Erdoğan, "Dün bildiğiniz gibi Mısır'da Ramazan'ın başından itibaren süre gelen çok ciddi bir katliamın farklı bir yönüne şahit olduk. Medya grupları darbeyi meşru göstermeye çalıştı. Müslüman Kardeşlerin silah kullandığını dahi söyleyecek kadar bizde de medya grupları gazeteler, internet siteleri oldu. Bu talihsizliktir. Şahadete inanmış olan Mısır'da demokratik hak mücadelesini eninde sonunda kazanacaktır. Batı olanlara hiçbir zaman darbe diyemedi. Askeri darbenin katliam yaptığını gördük. Batı samimi adımlar atmazsa dünyada demokrasi sorgulanacak. Ben ülkemdeki muhalefete bakıyorum açıklamalar başka. Muhalefet Mısır üzerinden oy devşirmeye çalışıyor." Ne yaparsanız yapın bugüne kadar hiçbir şey elde demediniz. AK Parti iktidarını köşeye sıkıştıramadınız" dedi.
 
"İNANDIĞIMIZ DOĞRULARI SÖYLEMEDİKÇE AYAKTA KALAMAYIZ"
 
"Mısır'daki katliamlarla ilgili sağlıklı bilgi almakta zorlanıyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, "70 yıldır otokratik rejimle idare edilmiş Mısır devrimle bu süreçten kurtulmuş, bundan sonra halkın iradesi egemen olacak derken içerdeki bir kesim ve Batılı ve İslam dünyasındaki bazı ülkelerin destekleriyle Mısır yönetimine karşı ne yazık ki böyle bir darbe yapılmıştır. Şunu da söylemek zorundayım. Biz inandığımız doğruları söylemedikçe ayakta kalamayız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Her doğru her yerde söylenemez. Doğrudur bu bir siyasi manevradır. Ama bazı doğruları söylemek zorundayız. Ama o şehitleri görüğümüzde duygulanamıyorsak, varlık nedenimiz ortadan kalkar. İnsan olduğumuzu unutmayacağız" diye konuştu. 
 
"GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ KİMSE İSTEMİYOR" 
 
Başbakan Erdoğan, "Mısır'a ekonomik ambargo uyguladılar, IMF de dahil. Filistin'de de seçimi kazanan Hamas'a yönetimi vermediler. Acaba Filistin'de ne oluyor, demokrasi çalıştırıldı mı? Batı sürekli olarak Hamas'ı bize terör örgütü olarak söylettirmeye çalıştı. Biz onlara terör örgütü demedik, hak savunucusu dedik. Samimi iseniz buyrun seçim sandığı. Ama hala seçim yaptırmıyorlar. İslam dünyasındaki tuzaklar Türkiye için de geçerlidir. Güçlü Türkiye'yi kimse istemiyor. Bunun için güçlü olmaya, dayanışma halinde olmaya mecburuz. Demokrasi darbeler için hep bir bahane olmuştur" dedi. 
 
"TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTEDİNİZ, SURİYE ARAP DEĞİL Mİ?"
 
Başbakan Erdoğan, "Mısır'da asla şiddete başvurulmadı, bütün bu olanlar karşısında ölüm anında bile zafer işareti yapmışlar, şehadet parmaklarını kaldırmışlardır. Mısır'da son derece haklı bir şekilde darbeyi protesto edenler milli irade hırsızlarına karşı seslerini yükseltenler şiddet tuzağına düşmemiştir. Tahrir'de toplanan bir avuç insan bahane edilerek darbe yapılmış, ancak Mısır'ın tüm şehirlerinde toplanan insanların eylemlerini darbeyle bastırıldı. Dünkü olayları hala müdahale ile olarak gören bir Batı ile karşı karşıyayız. Bizi Mısır'a müdahale etmekle gördüler. Bize Araplara müdahale ediyorsunuz dediler. Madem biz müdahale ediyoruz Suriye ile ilgili durum olduğunda neden Türkiye'den yardım istediniz, Suriye Arap değil mi?" diye konuştu. 
 
"MISIR'DA SADECE DEMOKRASİ DEĞİL İNSANLIK HEDEF ALINMIŞTIR"
 
Başbakan Erdoğan, "Mısır'da sadece demokrasi değil insanlık hedef alınmıştır. Bu katliamı işleyenler kadar, bu katliama sessiz ve tepkisiz kalanlar da bu katliamdan sorumludur. İnsanlar sokaklara kefenleriyle çıkarken, ölürken görmedim demek bu cinayetlere ortaklık etmektir. BM'nin süratle toplanması gerekiyor. Bu darbeyi görmezden gelenler, darbeye darbe dahi diyemeyenler o masum çocukların ölümünde pay sahibidir. Susan sessiz kalan tepkisiz kalan her yönetimin tıpkı darbeyi yapanlar gibi ellerine yüzlerine o masum çocukların kanı bulaşmıştır. Susmak onaylamaktır. Susmak fiili teşvik etmek, o fiile ortak olmaktır. Batı yönetimine açık açık sesleniyorum, Filistin'de Gazze'de sustunuz, Suriye'de sustunuz hala susuyorsunuz. Bugün Türkiye'de 4 bin sığınmacı var hala susuyorsunuz. Mısır'da susuyorsunuz. Bundan sonra hangi yüzle demokrasiden bahsedeceksiniz. Bunu durdurmak elinizde olduğu halde bunu tam tersine teşvik ederek ne yapacaksınız" dedi. 
 
"DÜNYA FİRAVUNLARA BİLE KALMAMIŞTIR" 
 
Başbakan Erdoğan, "Uluslararası medyaya seleniyorum. Türkiye'de polisin kullandığı biber gazını saatlerce canlı yayına taşıyan medyanın Mısır'ı görmesi için kaç masumun ölmesi gerek. Fok balıkları için saatlerce yayın yapan medyanın Gazze'de Suriyede ölen çocukları görmek için ne yapmak gerekir. Mısır'da sadece insanlar değil, insanlık ölüyor. Tarihte hiçbir kişi zulüm ile abad olmamıştır. Dünya Firavunlara bile kalmamıştır. Er yada geç bir Musa çıkar zulmün hesabını sorar. Darbeyi gerçekleştirenler şeffaf şekilde yargılanmalıdır. Mursi başta olmak üzere gözaltına alınanlar bırakılmalıdır. Mısır halkı bilsin ki kimse olmasa da dünya halklarının kalbi onlarla atmaktadır. Türkiye mazlumların sesi olmaya devam edecek. Bize hakkı söylemek yaraşır. Türkiye halkının duaları ve selamları Mısır halkıyladır. BM yöneticileriyle, Obama ile, Merkel ile görüşmelerimiz oldu. Akil adamlar dedikleri bir heyet bizi ziyarete geldi. Bunlar bölgede yöneticilik yapmış bir heyetti. Onlar bu gelişmelerden sonra, biz demedik mi demişlerdir. Oratada hak mefhumu var. Bu direnişi ortaya koyanlar haklı mı değil mi buna bakacağız. Ama bunlar yapılana darbe diyemediler" dedi. 
 
"BİZİM FİŞLEME GİBİ BİR SANATIMIZ YOK" 
 
Başbakan Erdoğan, "Bizim fişleme gibi bir sanatımız yok. Ben fişlendiğimi biliyorum ama biz böyle bir yola hiç girmedik. Doğru bulmadık. Dinlendiğimizi söyledik. Bunlar malum şeyler. Bunlar abartarak yazan gazeteler bizim hakkımızda o fişlemeleri yazan gazeteler" diye konuştu,.
 
KILIÇDAROĞLU'NUN IRAK ZİYARETİ
 
Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Irak'a yapacağı ziyaret ile ilgili olarak, "Irak ziyareti anamuhalefet lideri genel başkanı gider ziyaretini yapar. Heralde Irak Başbakanı muhatabını buldu gitsin görüşsün" dedi. 
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN SAĞLIK DURUMU İYİYMİŞ
 
Başbakan Erdoğan, sağlık durumu ile ilgili olarak, "Allah'a hamdolsun gayet iyiyim. İyi Fox'luyorsunuz. Hangi hastanede yatmışım yazılmış. Medyanın bu yönü çok kötü. Biraz da kendinizi sorgulamasınız. Bu kadar yalanı nerede buluyorlar, nasıl uygulanıyor. Ülkenin başbakanı hastanede yatmış vesaire. Biz bir ders aldık, o dersin başlığı edep yahu" diye konuştu.