ERDOĞAN: NE BABASI YA?

ERDOĞAN: NE BABASI YA?

Başbakan Star-NTV ortak yayınında konuştu.

 

Başbakan'dan HSYK Başkanvekili'ne: Sen HSYK Adına Konuşamazsın

 

Başbakan, dün "HSYK, Grupların amaçları için aracı değildir" açıklaması yapan HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'ye canlı yayında cevap verdi.

Köşk adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Star, NTV ortak yayına katıldı. Canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan dün "HSYK belli grupların hedeflerini gerçekleştirmesi için aracı değildir." açıklaması ile gündeme bomba gibi düşen HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'ye cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, Hamsici'ye "HSYK adına başkandan başka kimsenin konuşma hakkı yoktur. 'Ben şahsım adına konuşuyorum' diyor. Sen şahsın adına konuşamazsın. HSYK adına sadece Adalet Bakanı konuşabilir." dedi.

"BENİM TELEFONUM DİNLENDİ, HAMSİCİ'NİN DEĞİL"

Erdoğan, "Siz şova girerseniz yargının içinde şovmenler türer. Siz de şovmenleri savunma noktasına gelirseniz. HSYK'nın varlığına gölge düşürürsünüz. Hatırlayın 17 Aralık sonrasını Cumhuriyet tarihinde ilk defa savcı adliye önüne çıkıp açıklama yapıyor. Bildiri dağıtıyor. Şov yapıyor. Telefonu dinlenen Başbakan, Hamsici değil ki." diye konuştu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

"YAŞ KARARLARI ÇOK İSABETLİ OLDU"

Benim 15. Askeri Şuram. Bu Askeri Şura'nın kararları çok isabetli oldu. Terfi ve atamalarla ilgili oldu. Asli bir toplantı oldu. Diyarbakır konusuyla ilgili çok spekülasyon yapılıyor. Bu işin bayrak konusuyla alakası yok. Hava kuvvetlerinin bünyesini güçlendirmekle alakalı. Eskişehir'de de aynı şey geçerli. Şu anda TSK'da Hava Kuvvetleri bir güce kavuşuyor. Diyarbakır'ın hassasiyetleri belli. Bu adımın atılması lazımdı. Hava Kuvvetleri Komutanımız ve Genelkurmay Başkanımız ve bizimle yapılan bir çalışmaydı.

HSYK'NIN HÜKÜMETLE DURUMU

HSYK adına sadece başkan yani Bekir Bey konuşabilir. Şimdi yeni bir adet çıktı. 'Ben şahsım adına konuşuyorum' diyor. Sen şahsın adına konuşamazsın. Siyasete yön veremezsin.

Yasama organı olarak yasaları oluşturuyorlar. Cumhurbaşkanı onayı olduktan sonra yasalaşıyor. Yürütme de bunu uyguluyor. Yargıdaki şovmenleri savunursanız HSYK'ya gölge düşürmüş olursunuz.

Sen siyasetçileri eleştiremezsin. Yargının tehdit altında olduğunu söylüyor. Başbakanın telefonu dinleniyor. Hamsicinin değil ya. Suç duyurusunda bulunuyorsunuz yargı baskı altında diyor.

HSYK SEÇİMLERİ KONUSU

Şu an adli tatil var. Bir platform oluştu. Bunun karşısında Paralel Yapı bir çalışma yapıyor. Eylül ayında bir seçim var. Bundan sonra HSYK'nın yapısı ortaya çıkacak.

1. Yargı'daki sayı çok önemli. Malum Cumhurbaşkanının, Yargıtay'dan gelecek üyeler var. Sonrasında yapı belli olacak.

"SAVCI BAŞBAKAN'I TEHDİT EDİYOR, HSYK SESİNİ ÇIKARMIYOR"

Bolu'daki savcı Başbakan'ı tehdit ediyor. HSYK sesini çıkarmıyor. Siyasetçinin işi söylemdir. Bu ülkede yargıda neler yaşandı. Dönemin Başbakanı diye iddianame hazırlanıyor.

Bunlar yapılırken biz sessiz mi kalacağız? Çağlayan'da yaşanan olayları gördünüz. Adalet Sarayı'nın önünde savcı basın açıklaması yapıyor. Böyle bir şey var mı?

Emniyet'e götürülenlere sahip çıkılıyor. Bunlara kimler destek veriyor. Milletim bunu çok iyi görüyor. Biz bunlara boşuna Paralel Yapı demedik.

Bugün 30 küsur kişi daha alındı. Bunlar ifade verdikçe daha da işler çıkıyor. Hak kesinlikle yerini bulacak. Bunlar bizi ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor.

Yatırımlarımızı yapacağız. Bunlar yürütmeyi durdurma veriyor. Bunları gördükçe biz iyi yoldayız. Bu süreci kararlılıkla sürdürmeliyiz.

MİT TIRLARI KONUSU

Adana'da MİT'in TIR'ları durduruyor. Savcının talimatıyla o da paralelci. Jandarma MİT'in elemanlarını dövüyor. Dövülen adam yüzbaşı. Kimliğini gösteriyor. Ben bu görüntüleri izledikçe kan beynime sıçrıyor. Türkmenlere yardım götürülüyor. Bahçeli konuşsana. Kılıçdaroğlu konuşsana.

Suriye'de ve Irak'taki Türkmenlere eğitime kadar tüm desteği biz veriyoruz. O gücü onlara biz verdik, morali biz verdik.

IŞİD o bölgede değil. Muhalefetin yaptığı şey terbiyesizlik. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli iftira ediyor. Bu Kılıçdaroğlu değil mi Kürecik'teki üssü dinleme üssü diyor. Bunun İsrail ile alakası yok.

2. EMNİYET OPERASYONU KONUSU

Kendilerine yapılmış anormal bir durum yok. Daha önce içeri aldıkları kişilere kendileri anormal bir durum yapmışlardır. Bunlar şov yapıyor. Biri çıkmış diyordu "Anneme hatm-i şerif okuyordum. 5 cüz kalmıştır" diyor. Bunlar çok çirkin alırsın bir Kur'an okursun. İçeride çok vaktin olur.

Şu an yeni bir süreç. Bunlar oraları kendileri yönetiyordu. Dün akşam bir tanesi TV'ye çıkmış. Biz siyasette üstlerimizle Başbakanımızla baba evlat gibiydik. Ne babası ya? Bunların babaları da, imamları da başka.

Devleti ele geçirmek için operasyon yaptılar. Helal lokma diyorlar ya. Her adımları haram. Tehditlerle bu işi yaptılar. Dünyanın her yerinde okullar. Burada holdingler. Nasıl oldu bu işler?

MUSUL'DAKİ REHİNELERİN DURUMU

Şu anda işi hassasiyetle takip ediyoruz. Bir yanlış adım atarsak 49 kardeşimizin durumu ne olur onu düşünüyoruz. Yaşam koşulları iyi. Kendilerini sağ salim getirelim. Burada Kılıçdaroğlu ciddi bir tahrik ediyor. Yazıklar olsun sana.

Adayları da şimdi böyle konuşuyor. İslam dünyasında neler hallettin. Arkanda Türkiye gibi bir devlet bizim gibi hükümet olmasa senin ne kıymet-i harbiyen vardı.

Her sıkıntıda bizi aradın. Son zamanlarda uydurduğu bir şey var. Hamas ve El Fetih'i ben barıştırdım. Yalan söyleme. İlk olarak Mekke Anlaşması’yla bir araya geldiler. Sonra kısa sürede dağıldı. Mekke Emiri bu konuda ne kadar üzüntülü olduğunu söyledi.

"TERCÜMAN ARAMIYORUZ"

Suudi Kralı bana 'Bunu alın' dedi. Dedim bu seçimle geldi. Bu yüzden bir şey yapamam dedim. Bunlar koltuğu korumanın derdindedir.

Sen başarılı olamadın diye seni istemiyorlar. Türkiye'nin hatırına böyle bir makama geldin. Yoksa kendinle alakalı bir durum değil. Bunun için teşekkür etmesi gerekirken ben diyor. Hep ben, ben, ben diyor. Biz demiyor.

Şemsettin Günaltay meselesinde olduğu gibi. İnönü nasıl olur da Menderes'i yıkabilirim diyor. Şemsettin Günaltay'ı buldular. Ne oldu Menderes ezdi geçti. Biz tercüman aramıyoruz. Ülkeyi yönetecek adam arıyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı