ERDOĞAN MİTİNG YAPTI 183 KİŞİ GÖZALTINDA

ERDOĞAN MİTİNG YAPTI 183 KİŞİ GÖZALTINDA

Eskişehir'e miting için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto gösterileri sırasında gözaltına alınanların sayısının 183 olduğu belirtildi

Başbakan'a protesto: 100'den fazla gözaltı!
 Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen yaklaşık 500 kişi Ak Parti seçim bürosuna yürüdü. Kalabalıktan bazıları seçim bürosunun camlarını kırdı. Gözaltına alınanlar arasında 4'de emekli astsubay bulunuyor.

OTURMA EYLEMİ BAŞLATTILAR

Eskibağlar Mahallesi Üniversitesi Caddesi Espark Alışveriş Merkezi yanında toplanan kalabalık, gündüz saatlerinde gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Caddeyi çevreden getirdikleri inşaat malzemeleriyle kapatan kalabalık sloganlar atarak Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'ndeki Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan'ın seçim bürosuna doğru yürüdü. Ak Parti seçim bürosunun önünde slogan atmaya devam eden kalabalıktan bazıları seçim bürosunun camlarına önce çeşitli yazılar yazdı daha sonra taş atarak kırdı. Kalabalık daha sonra tekrar Üniversite Caddesi'ne geçerek burada yaktıkları ateşin etrafında oturdu. Gruptakiler, arkadaşları serbest bırakılana kadar oturma eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. 

ERDOĞAN GİTSİN SERBEST BIRAKACAĞIZ

Polisler gözaltına aldıkları 100'den fazla kişiyi otobüslere bindirerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürü. Olay yerine gelen CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt polislerle görüştü. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri göstericilerin taş atması üzerine gözaltı olayının yaşandığını ancak herhangi bir gak ya da orantısız güç kullanmadıklarını öne sürerek bu göstericilerin ifadelerinin alınıp serbest bırakılacağını söyledi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.