ERDOĞAN MERAL AKŞENER'İ ARAMAK İÇİN NEDEN 2 GÜN BEKLEDİ

ERDOĞAN MERAL AKŞENER'İ ARAMAK İÇİN NEDEN 2 GÜN BEKLEDİ

Camide içki içtiler, tesettürlü bacımı taciz ettiler yetmedi son senaryo MHP Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Meral Şener'e kuruldu. Peki son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'i telefonla arayarak, kaset tartışmalarından dolayı derin üzüntü duyduklarını belirttiler, Ama ilginç bir şekilde Erdoğan ve eşi, çirkin iddianın ortaya atılmasından sonra 2 gün bekleyip sonra aradılar.

BAŞKA ÇARELERİ KALMADI

Çünkü MHP'nin tabanı tarafından en çok sevilen, Meclis Başkanvekilliği yaptığı sıralarda diğer partilerin bile büyük taktirini kazanan sözü ve özü ile, hanımefendiliği ile yıllardır siyaset sahnesinde 7'den 7'e herkesin örnek gösterdiği Meral Şener televiyonda Emine Erdoğan ile ilgili anlattığı anısını anlatmış Tüm Türkiye o güne kadar duymadığı olayı duymuştu. Yetmedi Ahmet Hakan Köşesinden Mehmet Barlas'ın tetikçi oğlu Cemil barlas'ı ve Latif Erdoğan'ı rezil etmiş, yetmemiş Latif erdoğan'ı şerefsiz ilan etmişti. Tüm bu gelişmelerin ardından da Erdoğan'lara Meral Şener'i arayıp "Yarım ağız" üzüntülerini bildirmekten başka çare kalmamıştı.

ERDOĞAN REZALETİN SAHİPLERİ BARLAS VE ERDOĞAN'I ARAYIP KINADI MI?

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan çifti, karalamalara asla itibar edilmemesi gerektiğini ve bu tür bir şeyi asla kabul edemeyeceklerini vurguladıkları telefon görüşmesinde, bu çerçevede Akşener'e desteklerini dile getirdiler. Telefon görüşmesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Van'da Valilik ziyareti yaptığı sırasında gerçekleştiği kaydedildi.

CEMİL BARLAS VE AİLESİNİ TANIYORUM;ALÇAKÇA İFTİRA ETTİLER

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu Çalar Saat programına katılan MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün kendisini arayarak destek verdiklerini açıkladı. Başbakanlık kaynakları da Sare Davutoğlu’nun Akşener’i aradığını doğruladı. ‘Ben buna ha ha ha diye gülüyorum’ Latif Erdoğan'ı tanımadığını ama Cemil Barlas ve ailesini tanıdığını söyleyen Akşener, "Bana alçak bir iftira atıldı ama nedeni MHP’nin yükselişi ve 17 Aralık'ta ortaya çıkan 'yolsuzlukları' eleştirmemdi.

CEMAAT MENSUBU OLARAK SUÇLANIYORUM AMA HAH HA DİYORUM

Cemaat mensubu olmakla suçlanıyorum; ama ben buna “ha ha ha” diyorum sadece. Çünkü 28 Şubat sürecinde mağdur olanlara en çok desteği ben vermiştim. Fethullah Gülen’in cemaatinden maaş almıyorum, kocam ya da oğlum veya abim; ekonomik anlamda en küçük bir menfaatim olmadı" şeklinde konuştu.

CEMİL BARLAS VEYA LATİF ERDOĞAN'IN BANA ŞANTAJ YAPMALARI SÖZ KONUSU OLMAZ

Cemil Barlas’ın veya Latif Erdoğan’ın kendisine şantaj yapmasının söz konusu olamayacağını belirten Akşener, "Ben çiğ yemedim ki; karnım ağrısın. Şimdi bunu reddediyorlar. Cemaatin elinde olduğu söyleniyor. Bugüne kadar şantaja yönelik bir kelam eden olmamıştır" dedi.
Beni asıl vuran…’ Meral Akşener, kendisini asıl vuranın, kanal yöneticilerinin tepkisizliği olduğunu söyledi. Kanalın sahiplerinin, Hasan Kalyoncu’nun çocukları olduğunu hatırlatan Akşener, "Rahmetli Hasan Kalyoncu, beni kızı gibi görürdü.

NE YAPACAKLAR DİYE BEKLEDİM "ÇIT YOK"

Ne yapacaklar diye diye bekledim ‘çıt’ yok. Sonra o kanalı yöneten Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’tı ve milletvekili adayı oldu. Arkasından onun ağabeyi Serhat Albayrak yönetici oldu. Hepsi alçakca, şerefsizce iftiraya zımmen onay verdiler. Beni asıl vuran budur” şeklinde konuştu. ‘O iki müptezel…’ Cemil Barlas ile Latif Erdoğan’ın ismini ağzına almayan Akşener, “O iki müptezel, küstah şahıs program yapmaya devam ediyor ve hiç kimseden ses çıkmıyor” dedi. Cemil Barlas ve Mehmet Barlas’ı sert sözlerle eleştiren Akşener, gazeteci Mehmet Barlas’ı "her dönemin adamı" olmakla suçladı. ‘Zahit Akman beni aradı ve...’ Akşener, programda 1999 yılında Emine Erdoğan için yaptığı bir girişimi de ilk kez açıkladı. Meral Akşener “Ben o dönem DYP milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı’ydım. Bir gece saat 1 buçukta beni Zahit Akman aradı. Tayyip Bey hapishaneye gitmiş, Emine Hanım evde yalnız. Kapısının önündeki polisler kaldırılmış. Dert anlatacak kimseyi bulamamışlar. Bula bula Meral Akşener bulunmuş. Demişler ki; 'Akşener söver sayar. Bir kadın bir kadına destek çıkar'. Gece uykumdan kalkıp, Kanal 7'ye telefonla katıldım. Canlı yayında her türlü sert sözü söyledim. İşte bugün o iğrenç insanlar, çemkiren insanlar o dönem bulunamıyordu kardeşim. O partililer de bulunamıyor, arana arana DYP’li Meral Akşener bulunuyor. Ben de ertesi gün gidip dönemin İçişleri Bakanı’ndan rica ettim ve gereği yapıldı. Bunlar ortamı öyle bir hale getirdiler ki; yarın arayacak kimseyi bulamayacaklar” diye konuştu. AKŞENER NE DEMİŞTİ? MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, önceki gün Bugün TV'de Erkam Tufan Aytav'ın programına konuk olmuş, 3 kadının bu iftira hakkında ne düşündüğünü merak ettiğini sormuştu. Akşener bu üç kadının, "Emine Erdoğan, Sare Davutoğlu ve Songül Kalyoncu" olduğunu söylemişti. Akşener, "Bu kanalın sahibi Kalyon İnşaat. Tanıdığım bir aile. Diğer taraftan Sayın Erdoğan'ın damadı ve kardeşi bu kanalda görev yaptılar. Dolayısıyla sayın Erdoğan'a yakın bir kanal." ifadelerini kullanmıştı. Akşener şöyle devam etti: "Ben üç kadının ne düşündüğünü çok merak ediyorum. Birincisi sayın Emine Erdoğan. Çünkü hakkında saygısız cümleler kurulduğunda. Ben başka bir partide görev yapan bir kadın milletvekili olarak o saygısız sözlerin karşısında durdum. Sayın Sare Davutoğlu'nun ne düşündüğünü merak ediyorum ve o mezkur kanalın sahiplerinden olan ailenin kızı olan Songül Kalyoncu'nun ne düşündüğünü çok merak ediyorum. Songül hanımla çok eski tanışırız. Dolayısıyla çok merak ediyorum bu hanımefendiler ne düşünür diye". Akşener'in bu açıklamalarından sonra A Haber kanalında yaşanan kaset iftirasıyla ilgili Emine Erdoğan, Sare Davutoğlu ve Songül Kalyoncu cephesinden henüz bir açıklama gelmedi. Herkes bu üç kadının Akşener'in bu çağrısına ne cevap vereceğini merakla bekliyor. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı