ERDOĞAN KÜRDİSTAN’IN KURULUŞUNU TEBRİK ETTİ

ERDOĞAN KÜRDİSTAN’IN KURULUŞUNU TEBRİK ETTİ

Barzani'ye Mesaj Yolladı, 'Değerli Başbakan' Dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Irak Bölgesel Kürt Hükümetinin ilanı nedeniyle, Başbakan Neçirvan Barzani'ye bir mektup gönderdi. "Değerli Başbakan" sözleriyle başlayan mektupta Erdoğan, yeni hükümet ile ilişkilerinin tüm alanlarda büyüyüp gelişeceğine inandığına vurgu yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Neçirvan Barzani'ye gönderdiği mektup, Bölgesel Kürdistan Hükümeti’nin resmi internet sitesinde yayınlandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8'inci Kürt hükümetini kutlama mesajında, hükümetin ilanı ve Neçirvan Barzani'nin başbakan olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdiği belirtildi. Mektupta, şu ifadeler yer aldı:

"Yeni hükümetin tüm Irak ve bölge için hayır ve güzelliklerin sebebi olmasını ve bunu umut ediyorum. Kuşkusuz nasıl ki bu görevi başarılı olarak yapıldıysa bu sefer de aynı şekilde iyi olarak yapacaksınız. Biz Irak Kürdistan Bölgesi'nin büyüme ve hizmete yönelik ekonomik atılımlarını olumlu değerlendiriyoruz. Ben bu son yıllarda ilişkilerimizin yüksek bir seviyeye çıktığını ve yeni hükümetle bu ilişkilerin tüm alanlarda büyüyeceğine ve genişleyeceğine inanıyorum. Bu çerçevede ülkemiz, Irak Kürdistan Bölgesi'ne verdiği sözlere bağlılığı devam edecektir. Irak'ın içinden geçtiği bu hassas dönemde diğer dönemlerden daha çok başarılı ve akıllı bir yönetime ihtiyaç var. Irak’ın içinden geçtiği bu zor süreçten çıkması için bugün daha fazla ikili ilişkilerde ortaklık gerekiyor. Büyük bir Türkmen kesiminin yaşadığı Musul ve Telafer’den gelen sığınmacılara barınma ve uygun yerler yapma konusunda çaba ve mücadelenizden mutluyuz. Ben bugünlerin kısa bir süreç olduğunu ve bu zor günlerin devam etmeyeceğini düşünüyorum. Şüphesiz bu tür adımlar Kürt ve Türkmen kardeşliğini güçlendiriyor ve ben bu konuda içim rahat ki yeni hükümetle yönetiminiz, Irak Kürdistan Bölgesinde yaşayan Türkmenlerin hak ve menfaatlerini koruyor."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mektubunun sonunda Irak Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani için ise, "Dilerim ki sıcak selam ve hürmetlerimi de Sayın Mesut Barzani’ye ulaştırırsınız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı