ERDOĞAN KÜBA'DA EĞLENCE KONUSU OLDU

ERDOĞAN KÜBA'DA EĞLENCE KONUSU OLDU

Erdoğan'ın şaşalı sarayı şimdi de Küba gündemini meşgul ediyor. Sarayın Küba gündemine gelmesinin nedeni ise Erdoğan'ın bizzat kendisi

Erdoğan'ın hala sır gibi saklanan bir bütçe ile inşa ettirdiği ve aylık elektrik faturası bile yüzlerce asgari ücretlinin maaş karşılığı olan sarayı, dünya gündemini hala meşgul ediyor.

TÜRKİYE GÜNDEMİNDEN ÇIKTI DÜNYA GÜNDEMİNDE DEVAM

Muhalefetin ve dünya medyasının sürekli eleştirdiği Erdoğan'ın şaşalı sarayı şimdi de Küba gündemini meşgul ediyor. Sarayın Küba gündemine gelmesinin nedeni ise Erdoğan'ın bizzat kendisi. Kübalı ünlü yazar Erdoğan'ın Küba ziyareti ardından yaptığı saray açıklamasını tekrar gündeme getirerek Erdoğan ile adeta alay eden bir yazı kaleme aldı. İşte Kübalı Yazar Yanez'in o yazısından satırbaşları.

HABANA'DA TÜRK BANYOSU

Küba’nın en ünlü yazarlarından Eugenio Yanez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Küba’ya yaptığı resmi ziyareti Cubaencuentro gazetesinde “Habana’da Türk Banyosu” başlığı altında köşesine taşıdı.

KÜBA KONUSUNDA HİÇ BİLGİSİ YOK

Yanez, Erdoğan’ın, "Küba’ya bakın. Sosyalizmden geliyor. Küba’daki saray beni adeta büyüledi. Beton yığınının içine girmiyorsunuz. Duvarlar arasında yürümüyorsunuz. Bu saray çok muhteşem” sözleri ile Küba konusunda hiç bir bilgisinin olmadığını ortaya koyduğunu ileri sürdü. 

BAŞSAVCILIK BİNASI SARAY YAPILDI

Sarayın 1948-1952 yıllarında Devlet Başkanılığı yapan Carlos Prio Socarras tarafından Yargıtay ve Başsavcılık binası olarak inşa edildiğini yazan Eugenio Yanez, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Küba’da gördüğü ve etkisinde kaldığı tüm binaların sosyalist devrim öncesi yapıldığını yazdı.

3. DÜNYA ÜLKESİ DEVLET BAŞKANI GİBİ DAVRANIYOR

Erdoğan’ın üçüncü dünya ülkesi devlet başkanı gibi davrandığını yazan Yanez “ tüm devlet başkanlarının Küba tarihi ile ilgili herşeyi bilmesi zorunluluğu yok. Bu yüzden yanında danışmanları, diplomatları ve gazetecileri bulunduruyor. Madem bilgisi yoktu o zaman onlara danışsaydı eminimki onlar bu tarihi hatayı yapmazdı” açıklaması yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı