ERDOĞAN  KONUŞTU; NE MUTLU ŞEHİT AİLESİNE

ERDOĞAN KONUŞTU; NE MUTLU ŞEHİT AİLESİNE

Çadırın önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünü kesen bir grup kadın, "Polis ve askere vur emri verin" dedi. Erdoğan ise, "Bilip bilmeden konuşmayın. Polisin de askerin de vur emri vardır” diye azarlayarak cenaze namazına katılmak üzere yoluna devam etti.

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde dün PKK'lı teröristlerle çatışmada şehit olan 45 yaşındaki komiser Ahmet Çamur, memleketi Trabzon’un Çaykara İlçesi’nde toprağa verildi.

YÜZLERCE TERÖRİSTİ ASKERİMİZ POLİSİMİZ GÖMMÜŞTÜR

Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendisine silah doğrultan her kim olursa, her teröriste, polisimizin de askerimizin de vurma hakkı vardır, vurma yetkisi vardır. Bunu kesinlikle bilmenizi istiyorum. Şu anda da yüzlerce teröristi askerimiz polisimiz aslında gömmüştür. Yeterli mi? Yeterli değil. Mücadele devam ediyor. Rehavete kapılmak yok" dedi.

Şehit komiser Ahmet Çamur için ikindi namazının ardından Çaykara ilçe merkezinde kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, eski ve yeni milletvekilleri, aile üyeleri, meslektaşları ve yaklaşık 10 bin kişilik vatandaş topluluğu katıldı.

YOLUNU KESEN KADINLARI AZARLADI

Rize’den karayoluyla Çaykara’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taziye çadırına giderek şehidin ailesine başsağlığı diledi. Çadırın önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünü kesen bir grup kadın, "Polis ve askere vur emri verin" dedi. Erdoğan ise, "Bilip bilmeden konuşmayın. Polisin de askerin de vur emri vardır” diye azarlayarak cenaze namazına katılmak üzere yoluna devam etti. Cenaze namazı için hazırlık yapılırken bir grup vatandaş 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları atmaya başladı. Dua için mikrofona gelen imam, slogan atılmasının şehide saygısızlık olacağını belirterek, dua edilmesini istedi.

 

YÜZLERCE POLİS KUŞ UÇURTMADI

Cenaze namazının kılınmasının ardından bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Şu anda musallada bulunan Ahmet kardeşimizi her hangi bir mevta gibi ebedi yolculuğuna uğurlamıyoruz. Şahadet makamına ulaşmış olan bir şehidimizi uğurluyoruz. dedikten sonra şöyle devam etti.  "Ne mutlu onun ailesine, ne mutlu onun tüm yakınlarına. Az önce hocamızın da ifade ettiği gibi peygamberlikten sonra en yüce makam. Makamların yücesi olan böyle bir makama Ahmet "kardeşimiz ulaşmış durumda.

POLİSİN ASKERİN VURMA YETKİSİ VAR

Malum, şu anda terör denilen bir bela ile karşı karşıyayız. Tabi bazı şeyler biliniyor, bazı şeyler bilinmiyor. Değerli kardeşlerim şunu bilmenizi istiyorum; kendisine silah doğrultan her kim olursa her teröristi polisimizin de, askerimizin de vurma hakkı vardır, vurma yetkisi vardır. Bunu kesinlikle bilmenizi istiyorum. Şu anda da yüzlerce teröristi askerimiz, polisimiz aslında gömmüştür. Yeterli mi? Yeterli değil. Mücadele devam ediyor. Rehavete kapılmak yok. Katil makbul meselesi ilk insanla başladı. Hz. Adem’den sonra Kabil kardeşi Habil’i katletti. Fakat az önce hocamız kitabımızdan bir ayet okudu. Orada 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz' hükmünü okudu. ‘Onlar diridirler siz bilemezsiniz’ hükmünü okudu.

BU TOPRAKLAR ŞÜHEDA KANI İLE YOĞRULMUŞTUR

Kıyamete kadar bu mücadele sürecektir. Bir tarafta hak olacak, bir tarafta batıl olacak. Bunlar batılın askerledir. Bu batılın askerlerine karşı milletçe mücadelemizi sürdüreceğiz. Sevgili şairimizin dediği gibi; ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ derken işte kastettiği budur. Bu topraklar şüheda kanı ile yoğrulmuştur."

Terörle mücadelenin kararlı bir şekilde sürdüğü görüşünü savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Yeter ki bir olalım beraber olalım. Birbirimizi Allah için sevelim. Onun için söylüyorum; tek millet olacağız, tek bayrak olacağız, tek vatan olacağız, tek devlet olacağız. Devlet içerisinde devlete asla müsaade etmeyiz. Buna fırsat vermeyeceğiz. Vatanımızı asla böldürmeyeceğiz. Buna asla fırsat vermeyeceğiz. Bayrağımıza bayrak asla alternatif olarak kabul etmeyiz. Ve millet olarak da bu milleti bölmek isteyenlere sevgili kardeşlerim fırsat vermeyeceğiz" dedi. Vatandaşlardan metaneti korumalarını isteyen Erdoğan, sözlerinin sonunda şöyle dedi:

ŞEHİT NAAŞI KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

"Sizlerden sabırla, metanetle şu ana kadar gösterdiğiniz bu mücadele kararlılığını özellikle devam ettirmenizi istiyorum. Ama bilesiniz ki er geç bu konuda Hakka teslim olanlar galip gelecektir. Hepinize şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Allah sizlerden razı olsun sağ olasınız var olasınız." Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Çaykara’dan ayrıldı. Şehit Komiser Ahmet Çamur’un naaşı ise Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı Soğanlı köyündeki aile kabristanlığına defnedildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı