ERDOĞAN KONUŞTU DOLAR YİNE REKOR KIRDI

ERDOĞAN KONUŞTU DOLAR YİNE REKOR KIRDI

Ekonomi artık öyle bir hal aldı ki Erdoğan konuştukça dolar fiyatı rekorlar kırıyor. Bazı yatırımcılar Erdoğan'ın programına bakıp, konuşması varsa dolar alıyorlar, ertesi gün satıp havadan para kazanıyorlar

AKP İktidarı döneminde 400 Milya Doları aşan Döviz borcu Erdoğan konuştukça artıyor. Günotasına kadar küçük sıçrayışlar yapan dolar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'nın bağımsızlığını hedef alan konuşmasının ardından,  yeniden tırmanışa geçti ve 2.44 lirayı aştı.

KONUŞTUKÇA DÖVİZ VE ENFLASYON ARTIYOR

Erdoğan sürekli faizlerin yüksek olmasından şikayet ederken, her konuşmasında artan döviz fiyatları Türkiye'nin sadece devasa boyuta gelen dış borcunun artmasına neden olmuyor, aynı zamanda, dış tücaret hacminin sürekli açık vermesi ile yükselen maliyetler enflazyonuda tetikliyor. Merkez Bankasının enflasyon rakamlarının beklenenin üstünde gelmesinin ardından erken faiz düşürme toplantısı yapmamasının gerekçesi buydu.

SARAYINDA TOPLANTI YAPTI MERKEZ BANKASINA YİNE ÇATTI

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) üyelerini kabul eden Erdoğan, "Şimdi siz bir bakıyorsunuz hâlâ Merkez Bankası'nın açıklamış olduğu bu faizde yüksek banka bakınca 11.7. Buna bir de komisyonları ekleyince 15, 16, 17 gidiyor. Şimdi kardeşim bu faizle benim girişimcim, sanatkarım, esnafım ne yapacak? İşte adı bağımsız kurul, bağımsız, böyle olunca gelinen nokta maalesef bu. Bizim daha iyi bir noktayı yakalamamız, bunu başarmamız lazım" dedi.

O KONUŞUYOR DOVİZİN SİGORTASI ATIYOR

Bu konuşmanın ardından döviz piyasalarında döviz alımları arttı ve Merkez Bankası'nın erken faiz indirim ihtimalı ortadar kalkınca 2.40 liranın da altına inen dolar hızlı bir tırmanışla 2.4410 liraya kadar yükseldi. Dolar daha sonra 2.4390 - 2.4410 lira aralığında hereket ederken, euro da 2.76 lira düzeyinden 2.79 liranın üzerine çıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı