ERDOĞAN KIZDI Marmaray Basına kapatıldı

ERDOĞAN KIZDI Marmaray Basına kapatıldı

ERDOĞAN KIZDI "ASRIN PROJESİNİ" HABER YAPMAK YASAKLANDI
 
Habercilerin Marmaray'a girişine engel! Daha ilk günden 2 defa arızalanıp seferleri durudurulan Marmaray'ı haber yapmak da yasaklandı. Erdoğan İzmir'de yaptığı açıklamada "Marmarayın kolunu çekiyorlar , basında arkasından haber yapıyor" şeklinde açıklama yapınca, Marmaray'da çekim yapmak ve habercilerin trene binmesi yasaklandı. Habercilerin neden yasaklandı sorusuna ise "Emir geldi" şeklinde yanıt verildi. Marmaray Üsküdar istasyonunda yaşanan arıza sonrasında güvenlik görevlileri habercilerin istasyona girişine engel oldu. Görevliler çekimlerini sürdüren haber ekiplerine hitaben “Emir geldi. İstasyonlarda artık çekim yapılmıyor" dedi..
 
ERDOĞAN ;HASSAS KOLLAR VAR ÇEKİLMEMSİ GEREKEN ONU ÇEKİYORLAR
 
Marmaray'ın durmasının nedenini açıkladı
Başbakan Erdoğan, 15 gün ücretsiz sefer yapacak olan Marmaray’da vatandaşın çektiği imdat kollarının sıkıntı yarattığını öne sürerek, şöyle konuştu:
 
İMDAT KOLUNU ÇEKİYORLAR
 
 “Geçen hafta Van’daydım, muhteşem toplu açılışlar yaptım. İran sınırında bir ilçemize geçtim, Erciş’e geçtim. Van yeniden inşa edildi. Van denizine, göl demiyorum dikkat edin bilerek söylüyorum Van denizine hakim, sayıları 7 bine ulaşan konutlar yaptık. Toplamda 18 bin konut inşa edildi. Dün İstanbul’da bu çok anlamlı açılışı yaptık. Bu ülkenin evlatlarını sevindirmez mi? Bakın dünden bu yana 15 gün süreyle dedik ki 'Marmaray ücretsiz çalışacak.’ 15 gün süreyle Marmaray ücretsiz çalışıyor. Daha ilk günden bakıyorsunuz oradaki hassas çekilmemesi gereken imdat kolları var onu çekiyor. Tabi orada ister istemez maalesef Marmaray’da bir sıkıntı meydana geliyor. 
 
YİNE MEDYAYI SUÇLADI
 
Hemen medya hazırlıklılar onlar da arkadan geliyor, çekim yapıyor. Bununla birlikte tweetler başlıyor. Böyle bir mantık olabilir mi? Kimin ne için çalıştığını anlatmak bakımından bu çok önemli. İsteseler de istemeseler de millet istikametini bulmuş. Ben twettleri takip etmem, ama güzel şeyler de oluyor. “Ecdadımız gemileri karadan yürüttü, AK Parti de Marmaray’ı denizin altından yürütüyor’ diyorlar. Hamdolsun bunların hayallerinin ulaşamadığı yere bizim icraatımız ulaşıyor. '153 yıllık rüyayı gerçekleştireceğiz’ dediğimiz zaman bizimle dalga geçiyorlardı. Bu gerçekleşti. Şimdi onun güneyinde de 2015 yılında bitecek şekilde otomobil geçişini sağlayacak iki katlı tüneli yapacağız.”