ERDOĞAN KENDİNE GÜVENİN ZİRVESİNDE

ERDOĞAN KENDİNE GÜVENİN ZİRVESİNDE

ASKON 9. Olağan Genel Kurulu'nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen ASKON 9. Olağan Genel Kurulu'nda konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasında yine yeni sarayına değindi. Erdoğan'ın konuşmasının bütününde kendine güvenin zirvesinde bir tavır çizdiği dikkatlerden kaçmadı.

KENDİNE GÜVENİN ZİRVESİNDE

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili eleştirilere cevap veren Erdoğan, "Büyüklerimiz çok güzel şeyler söylemişler. Bunlardan biride şu, itibardan tasarruf olmaz. Çünkü gelenler gidenler oraya bakıyor. Burada bir itibar var buradan tasarruf olmaz" dedi.

SANKİ KİŞİSEL SARAYIM

Erdoğan, "Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılıyor. Yalanlar.. Sanki burası benim kişisel sarayım. Dünyayı da gezmemiş, bilmiyor. Devlet yönetimi nedir anlamaz. Çünkü SSK’yı nasıl batırdığını bilirsiniz. 1000 odalı değil. Yanlış biliyorsunuz. 1150 küsür odası var" diye konuştu.

VATANDAŞIMIZI BURAYA ALMAYA BAŞLADIM

"Ben vatandaşımızı buraya almaya başladım" diyen Erdoğan, "Burası milletin sarayı bana ait değil. Milletin sarayını hazmediyorlar diyen Erdoğan, kapısı önüne gelenlerin polisler tarafından yumruklandığından bahsetmedi. Erdoğan sarayının gerçek maliyetinin halktan köşe bucak gizlendiğini unutup, şunları bile söyledi.

""Birisi çıkıyor bakıyorsun 1 milyar dolardan bahsediyor. Biri daha farklı birşey... Bunlara koltukların hesabı yok filan diyorlar"

İNGİLTERE SARAYINDAN ÖRNEK VERDİ

Buckingam Sarayı sadece restorasyona giriyor, nedir rakam 5 milyar paund. Yaklaşık 7-8 milyar dolar. Bunlara benzer ne saraylar var. Diyerek gündemi başka yerlere çekmeye çalışan Erdoğan Buckingam sarayının her yıl milyonlarca pound ziyaretçi geliri olduğundan da bahsetmedi.

TÜRKİYE'Yİ SARAY YAPARAK BÜYÜTECEKMİŞ

Marmaray'da karşılardı. Kendileri kullanmadı ama cumhurbaşkanı adayları Marmaray'ı kullandı. İsteseler de istemeler de biz Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ASKONDA DAHA ÖNCE NE KONUŞMUŞLARDI

Kaynak:Haber Kaynağı