ERDOĞAN KATAR EMİRİNİ YENİ SARAYINDA AĞIRLAYACAK

ERDOĞAN KATAR EMİRİNİ YENİ SARAYINDA AĞIRLAYACAK

i.Ziyarete ilişkin cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada,...

KATAR Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuğu olarak 18-19 Aralık 2014 tarihlerinde Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

YÜKSEK DÜZEYLİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİNE GEÇİLECEK

Ziyarete ilişkin cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmelerde ikili, bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak. İki dost ve kardeş ülke arasındaki ilişkileri yüksek seviyeye çıkartmayı amaçlayan, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin tesisi hakkındaki Ortak Siyasi Bildiri'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri arasında imzalanması öngörülüyor. Açıklamada ayrıca, 'Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin ziyareti, iki halkın tarihi kardeşlik bağlarının ve iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin daha da güçlendirilmesi bakımından önemli bir vesile oluşturacaktır' denildi.

 EYLÜL AYINDA ERDOĞAN'DA KATAR EMİRİNİN SARAYINDAYDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eylül ayında resmî bir ziyaret için bulunduğu Doha’da, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani tarafından resmî törenle karşılanmıştı. Katar Emiri'nin bu ziyareti iade'i ziyaret anlamı taşıyor şeklinde değrlendiriliyor

erdogan-katar-emiri-al-sani-ile-gorustu-6485095_6556_400.jpg

EMİR DİVANDA KARŞILAMIŞTI

Emirlik Divanı'ndaki resmî karşılama töreninde iki ülke millî marşlarının çalınmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Şeyh Temim bin Hamad askerî tören kıtasını denetledi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Şeyh Temim bin Hamad baş başa görüştü ve heyetler arası görüşmelere başkanlık ettiler.

resize.jpg

Görüşmelerde, Türkiye ve Katar arasında her alanda büyük gelişme kaydeden ikili ilişkiler ve iş birliğinin yanı sıra bölgesel konular da ele alındı.

GÖRÜŞMEDE MİT MÜSTEŞARI HAKAN FİDAN'IN OLMASI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Görüşmelerin ardından Şeyh Temim'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan onuruna verdiği öğle yemeğine geçildi.Yemekte, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı