ERDOĞAN KAÇAK VİLLALARINDA TATİL YAPTI

ERDOĞAN KAÇAK VİLLALARINDA TATİL YAPTI

17-25 Aralık tapelerinde adı geçiyordu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, SİT alanına yapıldığı iddiasıyla tartışma konusu olan Urla villalarında tatil yaptığı ortaya çıktı.

10 Ağustos'ta yapılan seçimler sonrası 12. Cumhurbaşkanı olan Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında ortaya çıkan tapelerde tartışma konusu olan Urla villalarının bulunduğu Zeytineli Hacılar Koyu’nda tatilini yaptı. Söz konusu villaların Erdoğan'a ait olduğu ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın villaların inşaatıyla bizzat ilgilendiği iddiaları ortaya çıkan ses kayıtlarına yansımıştı. Villaların, Başbakan ve ailesi için SİT alanına yapıldığı iddia edilmiş ancak Erdoğan o villaların 30 yıldır orada olduğunu söylemişti.

BİNALİ YILDIRIM DA VARDI

Erdoğan’ın yanında Binali Yıldırım, Latif Topbaş ve Hamdi Boyacı’nın olduğu belirtildi. T24'ün haberine göre; İl Başkanları toplantısının ardından İzmir’e geçen Erdoğan Ailesi’nin 3 gündür Zeytineli Hacılar Koyu’nda dinlendiği ve Erdoğan’ın MYK öncesi bir yandan da görüşmeler yaparak Bakanlar Kurulu ile ilgili son rötuşları yaptığı öğrenildi.

'ERDOĞAN, URLA'DAKİ VİLLALAR İÇİN BİRÇOK DEVLET KURUMUNU USULSÜZ İZNE ZORLADI'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar, 25 Aralık fezlekesine ilişkin kaleme aldığı yazı dizisinin “Villalara uzanan 5 telefon” başlığıyla yayımlanan (6 Ağustos 2014) bölümünde, Urla villalarıyla ilgili olarak, Erdoğan’ın villalarının yaptırılacağı Hazine arazisi için kaymakamlıktan valiliğe, Şehircilik Bakanlığı’ndan Maliye’ye, Kültür Bakanlığı’ndan üniversiteye kadar pek çok devlet kurumunu usulsüz izin vermeye zorladığını yazmıştı.

Can Dündar, 1. derece SİT alanı olan bölgede Başbakan Erdoğan için yapıldığı öne sürülen villaların inşası için 5 telefon görüşmesi yapıldığını da belirtmişti.

MYK'DA YENİ BAŞBAKAN AÇIKLANACAK

Urla'daki tatilini bugün sonlandıran Erdoğan, AKP MYK'sını bugün toplanacak ve kendisinden sonraki Genel Başkan ve yeni Başbakanı ilan edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı