ERDOĞAN İSTİFA ETMEK ZORUNDA

ERDOĞAN İSTİFA ETMEK ZORUNDA

CHP'den Erdoğan'a: İstifa et!

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, cumhurbaşkanı geçici adaylarının listesinin Resmi Gazete’de yayınlanacağı 8 Temmuz 2014'ten itibaren görevden çekilmesi, istifa etmesi çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olmasını Twitter hesabından değerlendiren Oran, bu konuda Mayıs ayı başında TBMM’ye sunduğu yasa teklifine de dikkat çekerek şöyle dedi:

“Milletin zekâsıyla dalga geçen bir adaylık konuşması yaptı Erdoğan. 'Kutuplaştıran olmadık' derken bile bizler onlar diye bölüyor milleti.

Amaca giden her yolu mübah gören Recep Tayyip Eroğan, 'orası dinlenme makamı olmayacak' diyerek, zaten terlememekle suçladığı Abdullah Gül'ü yine harcadı

Bizim trenden inen bir daha binemez dediğini de unuttu şimdi kırdıklarından af diliyor. Tekmeci müşaviri halen görevde, madenciden bahsediyor. Devletin, kamunun bütün olanaklarını bireysel çıkarı için kullanan Erdoğan karşısında nasıl adil ve eşit bir seçim yarışı verilecek?

Geçici aday listelerinin yayınlanacağı 8 Temmuz'da Erdoğan görevinden çekilmiş sayılmalı. Teklifim de bekliyor.”

Oran, cumhurbaşkanı adayı gösterilen Bakanlar Kurulu üyeleri ile Başbakan’ın, aday listesinin kesinleştiği tarih itibarıyle görevinin sona ermesini öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığına bir süre önce sunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı