ERDOĞAN: İSTEDİĞİMİ YAPARIM

ERDOĞAN: İSTEDİĞİMİ YAPARIM

Başbakan Erdoğan Habom Açılışında Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, Havacılık Bakım Onarım Merkezi (HABOM)'un açılış törenine katıldı. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, eski Devlet Bakanı Egemen Bağış, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ile çok sayıda THY personeli katıldı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan, Ordu-Giresun arasında deniz üzerine yapılması planlanan havaalanının bitiş tarihine ilişkin, yüklenici firma sahibi Mehmet Cengiz'e kürsüden 'Arıyorum arıyorum Cengiz'i bulamıyorum' diye seslendi. Erdoğan Cengiz'e 'Ne zaman bitecek havalimanı' diye sordu.

Başbakan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

HAVALANI SAYISI 26'DAN 52'YE ÇIKTI

12 yıl önce yola çıkarken Ulaştırma Bakanım Binali Yıldırım'a şunu söyledim: 'Havayolunu halkın yolu yapacağız' dedik. Çünkü uçaklarla seyahat etmek ülkemde her vatandaşımın imkanı değildi. 26 havaalanımız vardı, şimdi 52 havaalanımız var. Bu ağ daha da genişleyecek. Benim vatandaşım evinden arabasına bindiği zaman en uzak yerde bile yarım saatlik bir mesafede havaalanına ulaşabilir hale gelecek. 2003 yılında iç hat yolcu sayısı 9 milyon iken bu rakam 2013 yılında 76 milyon oldu. Yurtdışında 60 noktaya uçuş yapılırken, bu sayıyı 106 ülkede 236 noktaya çıkardık.

ORDU-GİRESUN HAVAALANI

Ordu havalimanı yapıldığı zaman Giresun'a gideceksin, alternatif Ordu'yu kullanacaksın. Bir sıkıntı olsa alternatifler çoğalıyor. Artvin Rize arasında da bir havalimanı inşallah başlıyor. Alternatifleri çoğalttıkça benim insanımın 'benim sıkıntım ne olacak' cevabı karşılanmış oluyor. Yılda 2 milyon yolcuya hizmet verecek Ordu-Giresun havalimanı yıl sonu ya da önümüzdeki yılın başı itibariyle hizmete açıyoruz.

(3.HAVAALANINDA) ÇOK ENGELLENDİK, ÖNÜMÜZÜ ÇOK KESTİLER

Sevgili kardeşlerim, çok engellendik, önümüz çok kestiler. Yargıda malum bu paralel yapı denen zihniyet çok engellemeye çalıştı. Bütün bunlara rağmen bu engelleri aşa aşa hamdolsun temeli attık. Şimdi inşaatlar hızla devam ediyor. İnşaatlar devam ederken bir tarafta iş makinaları kamyonlar da yeni araçlar, yeni gereçler yurtdışından geliyor. Onlar da 1 ay içerinde tamamen gelmiş olacak.

GEZİ, 17 VE 25 ARALIK'IN HEDEFLERİNDEN BİRİSİ 3.HAVALİMANIYDI

Hem Gezi olaylarının hem 17 ve 25 Aralık tarihlerinde girişilen paralel devlet kalkışmasının hedeflerinden birisi unutmayın bu projeydi. Niye? Türkiye dünyada birinciliği bu alanlarda almasın diye. İsteseler de istemeseler de alacağız, yapacağız, gerçekleştireceğiz. Hala pek çok kişi Aralık ayındaki hadiseleri şahsımla, ailemle ilgili özel bir mesele sanıyor. Halbuki yargı ve emniyet içindeki Pensilvanya elemanları marifetiyle yürütülen bu kalkışma girişimi Türkiye'nin geleceğine yönelikti.

ŞEHİR HASTANELERİ ÖZEL PROJEMDİR

Aynı şey şehir hastaneleri projelerinde de oluyor. Orda da yine akıl hayal almaz. Biz bu şehir hastaneleri ile artık vatandaşlarımızın mevcut hastanelerimizin dışında uluslararası hastanelere gitmesini engelleyelim, her şeyi burada başlayıp burada bitirelim, o denli modern, sağlıkta en ileri teknoloji ile donatılmış bu hastanelerimize sahip olalım diye benim özel bir projemdir bu. Ta 12 yıldır bunun özlemi içerindeyim. Maalesef bu engellerle birçok yerde 4-5 yıldır temel atmaları engellendi.

TÜRKİYE'NİN BÖĞRÜNE SAPLANMIŞ HANÇER

Türkiye'nin böğrüne saplanmak istenen bu hançer, şayet dimdik durarak, kararlı bir şekilde üzerine giderek engellememiş olsaydık, bugün halimiz çevremizde örneğini gördüğümüz diğer ülkelerden farklı olmazdı. Ukrayna'ya Mısır'a döndürürlerdi. Ama hamdolsun onlar gibi olmadık. Pensilvanya'nın da onlarla birlikte olanların da ihaneti, oyunu, tezgahı apaçık orta çıktı. Artık bunların hiç kimseyi kandırması, hiç kimseyi kendi çıkarlarına alet etmesi mümkün değildir. Zaman onlar için geriye doğru işliyor. Milletimizin ise lehine doğru işliyor.

ALBAYRAĞIMIZN YENİ BURÇLARA DİKİLMESİNİ BAŞKA HİÇBİRŞEYE DEĞİŞMEDİK

Biz burada oldu gibi albayrağımızın yeni burçlara dikilmesinin heyecanını, sevincini, motivasyonunu başka hiçbir şeye değişmedik, değişmiyoruz. Bizim için sadece esas olan ülkemizin menfaatidir.

BAKANLARLA KURDELE KESTİ

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya plaket takdim etti. Bakanlar ve bürokratlarla birlikte açılış kurdelesini kesen Erdoğan, daha sonra bir uçağın içini gezdi.

Kaynak:Haber Kaynağı