ERDOĞAN İSTEDİ O YİNE BAŞKAN

ERDOĞAN İSTEDİ O YİNE BAŞKAN

Neredeyse Türkiye'deki her statta protesto edilen Yıldırım Demirören futbolun yeniden patronu. Spor çevrelerinde yapılan seçimlere Erdoğan'ın müdahale ettiği ve Demirören lehine ağırlığını koyduğu ileri sürülüyor

TFF Başkanı ve eski Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören,in cumhuriyet sitesinde yer alan habere göre, Haluk Ulusoy ile girdiği seçim yarışında Ulusoy'un yeterli imzaya ulaşamaması sebebiyle yeni dönemde de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'nı garantilerken futbol kulislerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın Demirören'e verdiği desteğin seçimlerde oldukça etkili olduğu konuşuluyor.

TÜM TARATARLAR NEFRET EDİYOR AMA O FUTBOLUN BAŞINA TAYİN OLDU

Beşiktaş başkanlığını bırakmasının ardından TFF Başkanlığı'na seçilen ve yönetimiyle büyük tepki çekmesinin yanı sıra A Milli Futbol Takımı'nı Faroe Adaları'nın da içinde bulunduğu 4. torbaya düşüren Yıldırım Demirören'e siyasi destek bitmek bilmiyor.

FİKRET ORMAN HESAP SORMADI, TRABZONSPOR DESTEK VERDİ

Beşiktaş başkanlığı döneminde siyah beyazlı kulübü büyük bir mali darboğaza sokan Yıldırım Demirören ile ilgili olarak kulübün mali tablolarını özel bir kuruma inceleten ancak söz konusu raporları açıklamayan ve taraftarların 'hesap sorsana' talebine kayıtsız kalan Fikret Orman, sezonun ilk yarısında oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe maçının ardından Yıldırım Demirören federasyonuna büyük tepki göstermesine rağmen seçimlerde Yıldırım Demirören'i destekledi.

TRABZONSPOR'DA DEMİRÖREN İSYANI

Beşiktaş'ın Demirören'e kayıtsız şartsız desteğinin ardından Trabzonspor'un da Demirören'e desteği bordo mavili camiayı ayağa kaldırdı.

Trabzonsporlu eski yönetici Sebahattin Çakıroğlu sürekli Demirören hakkında sert açıklamalar yapan Hacıosmanoğlu'nun Demirören'i desteklemesinin ardından yaptığı açıklamada 'Trabzonspor yönetim seçimde konumu itibariyle kilit rol üstleniyor. Hacıosmanoğlu'nun çıkıp açık açık Trabzonspor'un hakkını gasp eden şikeyi şikeyle örten Demirören'e karşı olduğunu bir basın toplantısıyla açıklamalıdır. Hiç kimsenin kişisel menfaatleri için TFF kapısında onlarca defa Trabzon'un hakkını savunmak için canını dişine takan Trabzonsporlu'ların onuru ve gururuyla oynamaya hakkı yoktur.' sözleriyle bordo mavili camianın tepkisini dile getirmişti.

'YÜZÜNE TÜKÜRMEZSEM ŞEREFSİZİM HACIOSMANOĞLU'

Trabzonspor eski başkan yardımcısı ve yapılacak olan ilk kongrede de başkan adayı olacak olan Sebahattin Çakıroğlu, bordo mavili takımın Yıldırım Demirören'e destek vermesinin ardından adeta çıldırdı. Çakıroğlu günlerdir Trabzonspor'un Demirören'e destek vermesinin ihanet olacağını her fırsatta dile getirmişti. "Demirören Trabzonspor'un kırmızı çizgisidir" diyen Çakıroğlu, bordo mavili camianın duayenlerine ve taraftar gruplarına da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bu kararına engel olunması için harekete geçmesi gerektiğini ifade etmişti.

Trabzonspor bugün TFF Genel Kurulu'nda Yıldırım Demirören'e destek verince Çakıroğlu sosyal medya hesabından Başkan Hacıosmanoğlu'na yönelik şok bir ifade kullandı. "Yüzüne tükürmezsem şerefsizim Hacıosmanoğlu" mesajını yazan Çakıroğlu'nu bordo mavili taraftarlar destek mesajına boğdular.

YARSUVAT'TAN 'TAYİN' TEPKİSİ

Galatasaray'ın 2014-2015 yılında elde ettiği şampiyonlukta sarı kırmızılı kulübün başkanı durumundaki Duygun Yarsuvat da TFF başkanlığı için adaylığını açıklayan isimlerden biriydi.  Galatasaray Kulübü'nün TFF seçimlerinde ilginç bir şekilde destek vermediği Duygun Yarsuvat, seçimler öncesinde adeta isyan etti. Yarsuvat, “Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkanlığı'na aday olmayı, bir gün sabah televizyonda 14 tane kulübün Yıldırım Demirören için imza verdiğini duyduğumda karar verdim. Bunun bir seçim değil tayin olduğuna kanaat getirdiğim için aday oldum." sözleriyle Demirören'in Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu göreve atandığını ima ederken kulübüne de tepki göstermişti. Yarsuvat, 'Galatasaray beni desteklemiyor, nedenini bilmiyorum' sözleriyle Türk futbolunun içinde bulunduğu ve baskıyı gözler önüne serdi.

FENERBAHÇE'Yİ 'YORGUNUM' DİYEREK BIRAKAN NİHAT ÖZDEMİR GERİ DÖNDÜ

Adı 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunda geçen ve AKP iktidarı döneminde en çok iş alan müteahhitlerin başında gelen Nihat Özdemir'de listede.

nihat-ozdemir-100-milyon-dolar-verdim-ama.jpg

Yıldırım Demirören'in listesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek de yer alırken listede dikkat çeken bir diğer isim ise Nihat Özdemir...

3 Temmuz sürecinin ardından 'yorgunum' diyerek Fenerbahçe'deki görevini bırakan ve Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilenen Nihat Özdemir'in Yıldırım Demirören'in listesinde yer alması gözlerden kaçmadı

 

Kaynak:Haber Kaynağı