ERDOĞAN İSTANBUL'DAN GİDİYOR

ERDOĞAN İSTANBUL'DAN GİDİYOR

Evini de taşıyacak mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Maltepe Mitingi'ne saatler kala alan dolmaya başladı.

Maltepe dolgu alanındaki ilk miting için İstanbul'un dört bir yanından otobüs ve teknelerle vatandaşlar alana taşındı.

YENİKAPI GİBİ

Maltepe'de de Erdoğan'ın yerel seçimler öncesi Yenikapı'da gerçekleştirdiği mitinge benzer düzeni oluşturuldu. Maltepe'de Yenikapı'ya göre daha dar bir alan oluşturulmasına rağmen, kürsü, basın platformu, sağlık merkezleri gibi alanlar aynı yerlere konuşlandırıldı.

SON İSTANBUL MİTİNGİ ANONSU

Başbakan Erdoğan'ın sunucusu Orhan Karakurt miting için toplanan kalabalığa , "Kazlıçeşme ve Yenikapı'dan sonra bugün son imzamızı burada Maltepe Meydanı'nda atıyoruz" diye seslendi. 12 yıldır Erdoğan'ın yanında olduğunu ve sayısız miting gerçekleştirdiklerini söyleyen Karakurt, " Başbakanla birlikte olan bir kardeşiniz olarak ayrı bir burukluk taşıyorum. Görevimiz bitmedi, devam edecek. Tören alanlarında devam edecek, şu yaşadığımız tabloları özlememek mümkün değil" diye konuştu.

Maltepe sahilinde bulunan miting alanına metro ve karayolunun yanı sıra denizden de ulaşım sağlandı. On binlerce vatandaş, gemilere ve teknelere binerek miting için Maltepe sahiline geldi. Başbakan'ın konuşmasını yapması için yaklaşık 5 metre yükseklikte, iki tarafında Erdoğan'ın fotoğrafı ve cumhurbaşkanı seçimi için kullandığı amblemin bulunduğu, üzerinde "Milletin Adamı" yazan dev pankart ve ekranın yer aldığı platform oluşturuldu.

171 futbol sahası büyüklüğündeki deniz doldurularak inşa edilen 120 hektarlık Maltepe Meydanı'nda ilk kez miting düzenleyen Başbakan Erdoğan'ı dinlemek için meydanı dolduran binlerce İstanbullu havadan da görüntülendi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı