ERDOĞAN " İSRAİL KÜRT PETROL TİCARETİNE" ARACI OLUYOR SUÇLAMASI

ERDOĞAN " İSRAİL KÜRT PETROL TİCARETİNE" ARACI OLUYOR SUÇLAMASI

Uzun süredir siyaset kulislerinde konuşulan Erdoğan ile İsrail arasında gizli petrol anlaşması var iddialarına bir yenisi daha eklendi.

ABD'de tutuklu bulunan Reza Zarrab'ın, savcı Bharara'ya verdiği belge ve itirafların içerisinde 17 Aralık Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna adı karışan bakanlar ile birlikte adı bulunduğu ileri sürülen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik iddialar gündemde etkisini korurken yeni bir skandal iddia daha ortaya çıktı. İç siyasete yönelik mesajlarında sürekli israil karşıtı olmakla bilinen Erdoğan'ın Kuzey ırak yönetiminin İsrail'e sattığı petrolde aracı olduğu haberleştirildi.

KAYNAK IRAKLI YETKİLİLER DENİLDİ

Iraklı yetkililerin Hizbullah'ın yayın organı el Menar'a verdikleri bilgiye göre Kuzey Irak Kürt yönetimi İsrail'e şimdiye kadar 1 milyar dolarlık petrol sattı. Haberdar'da yer  alan Shia News  haberine göre petrol satışının halen devam ettiğini belirten yetkililer bu satışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aracılık ettiğini ve bu satıştan elde edilen gelirin Irak Hükümeti'nin hazinesine girmediğini ifade ediyorlar.

İSRAİL KÜRT DEVLETİ GELECEĞİ Mİ KURULUYOR

Yetkililere göre Erbil ve Tel Aviv ilişkileri oldukça kuvvetli. Kuzey Irak Kürt bölgesinde İsrail'in devasa istihbari dinleme istasyonuna ilaveten İsrailli askeri eğitimciler ve güvenlikçiler de bulunuyor.

Bilindiği üzere Bağdat yönetimi Kuzey Irak'taki Kürt bölgesinin kendisinden bağımsız şekilde petrol anlaşması yapmasına ve bu anlaşmalardan elde ettiği gelirden Bağdat'a pay vermemesine karşı çıkıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı