Erdoğan İspanya'dan Yanıt Verdi; Talep Geldi Kaldırdık

Erdoğan İspanya'dan Yanıt Verdi; Talep Geldi Kaldırdık

"Bunlar hep bir talebin neticesinde atılan adımlardır"

BAŞBAKAN ERDOĞAN:KIYAFET KARARI BİR TALEBİN NETİCESİNDE ATILAN ADIMDIR
 
Burcu KISA DEL PİNO/MADRİD,

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, '4'üncü Türkiye-İspanya Hükümetlerarası Zirvesi' için geldiği Madrid'de, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile ortak basın toplantısına katıldı.
 
Erdoğan ve Rajoy, ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin Türkiye'deki okullardaki tek tip kıyafet zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik yönetmeliği sorması üzerine "Bunlar hep bir talebin neticesinde atılan adımlardır" dedi. 
 
Başbakan Erdoğan, ikili ve heyetlerarası görüşmelerde iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, ticari ve savunma sanayine yönelik ilişkileri görüştüklerini belirterek, şöyle konuştu:
 
"Özellikle siyasi boyutlarda İspanya AB sürecinde bize hep destek oldu. Türkiye 50 yıldır AB kapısında. Biz sabırla yolumuza devam ediyoruz, dersimize çalışıyoruz. Türkiye İspanya ilişkilerinde 8 milyar Euro gibi dış ticaret hacmine sahip oldu. İlişkilerimiz artarak devam ediyor. Ülkemizde 400'ü aşkın İspanyol girişimci kurum bulunuyor. Şu an Türkiye 2023 hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. krizden çıkarken mali disiplinden taviz vermedik ve bunu da başardık. İşsizliği gidermemdeki istikrarımız devam ediyor. Bizler son iki buçuk yılda İspanya'nın dönem başkanlığından sonra hiçbir faslın açılmayışından dolayı memnuniyetsizliğimizi dile getirdik."
 
"BU DÜNYA ZORBALARA KALMAMIŞTIR"
 
Başbakan Erdoğan Suriye'deki gelişmelere de değinerek, "Bu dünya zorbalara kalmamıştır. Siyasetçi adil olduğu sürece karşılığını bulur. hiçbir millet zalimlere yaşama hakkı tanımaz sonunda Suriye'nin başındakilerin de uğrayacağı netice budur. bunu inanarak söylüyorum. Bizim Suriye halkıyla bir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz Suriye'deki rejimledir. Bizim şu ana kadar yaptığımız harcama 400 milyon doları aşmıştır. Ama biz açık kapı politikasıyla buna yine devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bu desteğimizi, lojistik desteğimizi kendilerine vereceğiz" dedi 
 
AVRUPA'DA İSLAM KARŞITLIĞI 
 
Başbakan Erdoğan, "Avrupa'da yeni bir ırkçılık olarak İslam karşıtlığı konusunda da endişemiz var. Siyasilerin tedbirler alması gerekiyor. Kamuoylarımızın gerçek dışı bilgilerle zehirlenmesine müsaade etmemeliyiz" dedi. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin okullardaki kıyafet zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik yönetmeliğe dair sorusuna, şu yanıtı verdi:
 
"Siyasette bir gerçek vardır. Attığınız her adımı beğenenler olur, beğenmeyenler olur. Ülkemizde yıllarca tek tip giyim tarzı hep eleştiri konusu olmuştur hatta komünist ülkelerde 90'larda kaldırıldığı konuşuldu. Herkes gücü yettiğini evladına giydirsin. Bunlar hep bir talebin neticesinde atılan adımlardır. Yapılan bu iş kamuoyu araştırmalarına dayanılarak yapılmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlayacak. Hayırlı olmasını diliyorum."