ERDOĞAN İLE "SATILIK VEKİLLER" KONUŞULDU İDDİASI

ERDOĞAN İLE "SATILIK VEKİLLER" KONUŞULDU İDDİASI

Celal Doğan : 'Satılık vekillerin konuşulduğu' iddiası mesnetsiz ve yakışıksızdır

 

Halkların Demokratik Partisi Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası çıkan haberler ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

ERDOĞAN HDP'DEN MİLLETVEKİLİ TRANSFERİ KONUSU MU KONUŞTU

Gündeme bomba gibi düşen görüşmenin ardından Celal Doğan tarafından yapılan açıklama kamuoyunu tatmin etmeyince ortaya çeşitli iddialar atılmıştı. Bu iddiların biri ise Erdoğan'ın AKP'nin tek başına iktidarı için Muhalefet Partilerinden Mileltvekili transferi yapmak istediği ve celal Doğan ile de bu konuda görüşme yaptığı şeklindeydi. 

"GELENEĞİMİZDE YOKTUR " DEDİ

Celal Doğan, "Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile şahsen yaptığım görüşmenin ardından basına gerekli açıklamaları yapmıştım. Ancak bazı sosyal medya hesaplarından ortaya atılan ve Sayın Cumhurbaşkanı ile ikinci kez görüştüğüm yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Aynı kaynakların ortaya attığı "satılık vekillerin konuşulduğu" iddiası da mesnetsiz ve yakışıksızdır. Bu iddialara temel olabilecek tutumların, fikrimiz, inancımız ve geleneğimizde yeri yoktur" dedi

AÇIKLAMADA AYRINTILARI GİZLEMİŞTİ

Celal Doğan Erdoğan ile geçen hafta yaptığı görüşmenin konusunu ise gazetecilerin ısrarlı sorulararına rağmen söylememişti. Konuya ilişkin siyasi kulislerde yapılan yorumlara göre , Erdoğan Seçim döneminde çok sert bir biçimde hedef aldıysa da AKP HDP koalisyonunu daha çok avantajlı görüyor. Bu nedenle de HDP ile koalisyon nabzı yokluyor. Celal Doğan Erdoğan görüşmesinin ardından HDP'yi büyük bir sessizlik kaplamış durumda. Yakın kaynaklar "Erdoğan'ın Celal Doğan aracılığı ile iletmiş olduğu tekliflerin değerlendirilmesi süreci yaşanıyor" şeklinde yorum yapıyorlar. Erdoğan'ın HDP'ye "siz Benim cumhurbaşkanlığımı,sarayı ve yolsuzlukların yeniden yargılanması vaadinizden vazgeçin, biz Dolmabahçe anlaşmasını yeniden işletmeye alalım" teklifinde bulunduğu  iddiları ise sosyal medyada en çok konuşulan konuların başında.

Kaynak:Haber Kaynağı