Erdoğan il olacak ilçeleri açıkladı

Erdoğan il olacak ilçeleri açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOBB genel kurulunda Cizre ve Yüksekova'nın il olacağını, Şırnak ve Hakkari'nin ise ilçeye dönüştürüleceğini açıkladı

TOBB genel kurul toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalkınmada öncelik şehircilikten başlar diyerek müjdeyi verdi.

Konuşmasında " Şehircilik benim işim, çünkü ben belediyecilikten geliyorum. Yüksekova ve Hakkariyi görseniz Hakkari'yi nasıl şehir yapmışlar dersiniz. Aynı şekilde Cizre'yi görseniz, Şırnak'ı nasıl şehir yapmışlar dersiniz. Buraları defalarca görmüş biri olarak konuşuyorum. 

2019 HAZIRLIĞI

Konuşmasında Bakanlardan 2019 a hazırlanmalarını da istediğini belirten Erdoğan, 

Yıl sonuna kadar bütün bakan arkadaşlarımızdan şunu kendilerinden yapmalarını isteyeceğim; "Yol haritanızı 6 aylık olarak hazırlayın getirin" diyeceğim. Biz 6 aylık yol haritası ile 2019'un hazırlıklarını yürüteceğiz.

Bu konuda herkes 'benim de burada sırtanacağım bir yük vardır' anlayışında olacaktır." Türkiye 2035 yılında 90 milyonu aşacak olan nüfusu ile bu bakımdan dünyanın ilk 20 ülkesinden biri olarak gücünü devam ettirecek. Rekabet gücümüz de her sene yükselecektir.

İlgili Haberler