ERDOĞAN İÇİN PEKİN’DE RESMİ KARŞILAMA

ERDOĞAN İÇİN PEKİN’DE RESMİ KARŞILAMA

Erdoğan Pekinde resmi törenle karşılandı

ERDOĞAN, ÇİN HALK CUMHURİYETİ'NE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ İKİ GÜNLÜK RESMİ ZİYARET İÇİN PEKİN'E GELDİ

Başkente gece yarısı inen Erdoğan, ayağının tozuyla Ürdün Kralı Hüseyin ve İtalya Başbakanı Renzi ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirerek, IŞİD ve PKK’ya karşı düzenlenen operasyonları ele aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ilk görüşme Erdoğan'ın Pekin Uluslararası Havalimanı'na indiği sırada Ürdün Kralı Abdullah bin Hüseyin ile gerçekleşti. Kral Abdullah’a, “Türkiye’nin BM Şartı’nın 51’inci Maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkını kullanmak suretiyle 24 Temmuz’da Suriye sınırları içindeki DAİŞ unsurlarını vurduklarını” anlatan Erdoğan, “Suriye’deki kaosun Türkiye'nin yanı sıra Ürdün'ü de olumsuz etkilediğine” işaret etti.

Erdoğan’ın inişinden hemen sonra uçaktayken yapılan görüşmede Kral Abdullah ise, son günlerdeki PKK terörü nedeniyle asker ve polislerin hayatlarını kaybetmelerinden derin üzüntü duyduğunu belirterek, Erdoğan'ın şahsında tüm Türkiye halkına taziyelerini iletti. Kral Abdullah, “DAİŞ dahil olmak üzere terörizmin her türüne karşı verilen mücadelede Türkiye'ye desteklerinin tam olduğunu” da vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı