ERDOĞAN İÇİN IŞİD BİR GÜNDE TERÖRİST OLDU

ERDOĞAN İÇİN IŞİD BİR GÜNDE TERÖRİST OLDU

Buradaki her ülke, şimdiye kadar görülmemiş bu küresel terör tehdidine karşı çok önemli bir rol üstlenmekte”

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Terörle Mücadele Küresel Forumu’nda Türkiye’nin ABD’nin öncülüğünde IŞİD’e karşı oluşturduğu koalisyonun mücadelesinde ön cephede yer alacağını söyledi.
Türkiye”nin, IŞİD’in elindeki 49 rehinenin kurtarılmasının ardından koalisyona etkin olarak katılacağını belirten Kerry, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Waldorf Astoria Oteli’nde yaptığı ikili görüşmenin ardından Terörle Mücadele Forumu’nda yaptığı konuşmada, ‘’Türkiye, bu koalisyonun önemli bir parçası ve bu mücadelede ön cephede angaje olacak. Buradaki her ülke, şimdiye kadar görülmemiş bu küresel terör tehdidine karşı çok önemli bir rol üstlenmekte” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da açıklamasında, Türkiye’nin, IŞİD’e karşı mücadelede şimdiye kadar 75 ayrı ülkeden gelen yabancı militanları sınırdışı ettiğini, 6000 kişilik de bir şüpheli listesi oluşturduğunu belirtti.

DAVUTOĞLU'NUN DA DİLİ ÇÖZÜLDÜ

Öte yandan Başbakan Davutoğlu'nunda Amerikadan gelen sinyallerin ardından IŞİD terörist demeye başladı. İşte ayrıntılar.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanlığı'nda yapılan bilgilendirme toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Davutoğlu, Türkiye'nin IŞİD'e yönelik tavrı konusunda "Türkiye'nin IŞİD'e yönelik tavrı açıktır, bellidir. Geçen sene daha hiçbir ülke bu konuda açık ve net tavır sergilememişken IŞİD konusunda Bakanlar Kurulu kararımız vardı. Türkiye kararlı bir tutum sergilemiştir. Bundan sonra da sergileyecektir" dedi. 

Başbakan Davutoğlu, konsolosluk görevlilerinin kurtarılma süreci ile ilgili olarak ise "Biz ilk defa rehine kurtarma operasyonu yapmıyoruz. Eğer burada kullandığımız yöntemleri her seferinde bütün şeyiyle paylaşmış olsaydık bir sonraki operasyon imkansız hale gelebilirdi. Önemli olan şudur vatandaşlarımızın hiçbirinin burnu kanamadan ülkemize gelmişlerdir" diye konuştu.


"MECLİS'İN AÇILMASINA MÜTEAKİP 2 AYRI TESKERE MECLİS'E SUNULACAK"

Teskere ile ilgili sorulan bir soruyu Davutoğlu, "Teskere yeni bir husus değil. Irak'la teskere 2007'den bu yana tekrar eden bir teskere mahiyetindeydi. Irak'taki tablo değiştiği için şimdi hem oradan Türkiye'ye yönelik terör tehdidi anlamında muhteva korunacak ama bir taraftan da Irak'taki tehdit yapılanmasındaki değişikliğe bağlantılı olarak silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaç hissettiği değişiklikler yapılacak. Suriye içinde yine 2012'de çıkan teskere yenileniyor. Bu bağlamda da tehdit ve risk faktörü değiştiği için silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaç hissettiği güvenlik düzenlemeleri anlamında bir muhtevayı oluşturacak. Teskere 2 Ekim'de Meclis'in açılmasına müteakip büyük ihtimalle 2 ayrı teskere halinde olabilir Meclis'e sunulacak. Eğer Türkiye'nin ulusal güvenliği ile ilgili tedbir almak gerekirse bu konuda da hiçbir tereddüt göstermeyeceğimizin herkes tarafından bilinmesi gerekir" diye yanıtladı.