ERDOĞAN İÇİN BULUNMAZ BİR FIRSAT ÇIKTI

ERDOĞAN İÇİN BULUNMAZ BİR FIRSAT ÇIKTI

RUSYA Parlamentosu'nun, Rus ordusunun Ukrayna'da görev yapmasına onay vermesi, uluslararası yankı buldu. ABD Başkanı Barack Obama, Rusya'nın Ukrayna'y...

ERDOĞAN İÇİN BULUNMAZ BİR FIRSAT

Cuma HİKMET

RUSYA Parlamentosu'nun, Rus ordusunun Ukrayna'da görev yapmasına onay vermesi, uluslararası yankı buldu. ABD Başkanı Barack Obama, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı askeri bir müdahalesinin 'ağır bedeli' olacağını söylerken, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Ukrayna konusunda acil toplantı kararı aldı.

Dünyada meydana gelen bu son dakika gelişmelerinin içerde , ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile fena halde köşeye sıkışmış olan Başbakan Erdoğan için bulunmaz bir fırsata dönüşebileceği konuşuluyor. Siyasi gözlemciler, muhalefet tarafından gittikçe daha çok sıkıştırılan ve kendi tabanı dahil halkın tüm kesimlerinden büyük tepki alan Erdoğan'ın değiştiremediği gündemin Ukrayna krizi ile değişmesine yardımcı olacak bir yol izleyeceği görüşündeler. Erdoğan'ın bu durumda ani çıkışlar yaparak krizin arabuluculuğuna soyunabileceği ya da, Ukrayna'ya arka çıkıyormuş gibi söylemler içine gireceğini ön görüyorlar. Bazi siplomatik kaynaklar ise Erdoğan'ın Türkiye gündemini bu krize kaydırarak, hem batı ülkelerinde kaybettiği prestiji geri kazanmak hemde yolsuzluk ve rüşvet gündemini değiştirmek için kolları sıvamasının an meselesi olduğu görüşünde.

BM GENEL SEKRETERİ DEVREYE GİRİYOR

Öte yandan BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un sözcüsü Martin Nesirky gazetecilere yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri'nin önümüzdeki saatlerde Putin'le bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini belirtti. Ukrayna Devlet Başkanı Vekili Oleksandr Turchynov da, Ukrayna ordusunun 'en üst düzeyde alarma geçirildiğini' açıkladı.

BM Güvenlik Konseyi'nin dünkü toplantısının ardından ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, Rusya'dan askerlerini Kırım'dan çekmesini isterken, Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, Ukrayna ile Kırım'da filo bulundurma anlaşmaları olduğunu söylemişti.

KRİZE NEDEN OLAN KIRIM İLE TARİH BAĞI

Rus askerlerinin ilk olarak havalimanını isgal ettiği Krıım özerk Bölgesi ile ilgili BBC bir video hazırlamış. İşte o kısa tarihçe.

Kaynak:Haber Kaynağı