Erdoğan: 'İçeriden vurulmasaydık, 4 yıl önce...'

Erdoğan: 'İçeriden vurulmasaydık, 4 yıl önce...'

Başbakan Erdoğan, "İçerden vurulmasaydık, 4 yıl önce Marmaray'ı açacaktık" dedi.

Başbakan Erdoğan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen 6. Moda Konferansı'na katıldı. Akşam saatlerinde İstanbul'a gelen Başbakan, Dolmabahçe'deki ofisinin yanında yapımı yeni tamamlanan Shangri-la Bosphorus oteline geçti. Konferansın gerçekleştirildiği otele ilk kez gelen Erdoğan incelemelerde bulundu. Başbakan Erdoğan ABD ziyaretinde, ABD Başkanı Barack Obama ile dış ticaret hacminin arttırılması konusunda konuşacağını belirtertek, "Dış politika dışında iç politikayla ilgili en önemli maddeyi endüstriyel bölgeler konusu teşkil edecek. ABD'nin bizimle ilgili olan şu andaki dış ticaret hacmi 20 milyar dolar civarında. Bu rakam çok komik bir rakam. Rusya Federasyonu ile 35 milyar doları aşan bir dış ticaret hacmine sahibiz. Başkanla bu ilişkileri daha iyi noktaya nasıl taşıyabiliriz diye konuşacağız." dedi. 

(HAZIR GİYİM) ARAP BAHARI VE BÖLGEDEKİ GELİŞMELER DE SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Türkiye'nin hazır giyimde, tekstilde dünyada diğer ülkelerle başa baş yarışır durumda olduğunu belirten Başbakan Erdoğan “Hazır giyim sektöründe Türkiye olarak eşsiz bir tecrübe ve kalifiye işgücüne sahibiz. 1980'lerden itibaren hızlı bir yükseliş içine gelen sektör, sonraki dönemlerde dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmelere paralel olarak kimi zaman yükseldi kimi zaman sıkıntılı süreçler yaşadı. Sektörün önemli sorunlar arasında döviz kuru, enerji, istihdam üzerindeki yükler, Çin ve Uzak Doğu sıkıntısı, iplik fiyatları gibi etkenler sektör üzerinde baskı unsuru olmaya devam ediyor. Arap baharı ve bölgedeki gelişmeler de sektörü olumsuz etkiledi. Ancak bunlar bizi yıldırmamalı, bir an önce toparlanmalıyız" diye konuştu. 

"ÖNÜMÜZDEKİ 12 YIL İÇERİSİNDE EN AZ 10 ULUSLARARASI MARKAYI OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ." 

Sektörün 10 yıl boyunca geldiği noktayı vurgulayan Erdoğan, hazır giyim sektörünün Türkiye'nin lokomotifi olacağını belirtti. Sektörün, 2001 yılında dünya tekstil ihracatındaki payının yüzde 2,3'ten, 2009 yılında yüzde 3,4'e yükseldiğini ifade etti. Tekstil sektöründe rekabeti aşmanın en önemli kriterinin markalaşma olduğunu söyleyen Erdoğan, “Önümüzdeki 12 yıl içerisinde en az 10 uluslararası markayı oluşturmak zorundayız." dedi.

İÇERDEN VURULMASAYDIK, 4 YIL ÖNCE 'MARMARAY'I AÇACAKTIK

3 Mayıs'ta ise 100 milyon yıl kapasiteli, 10 milyon avro tutarında havalimanı ihalesinin olduğunu söyleyen Başbakan, " Devlete ödeyecekleri kiranın ihalesinde rakam tırmanarak 22 milyar 152 milyon avroya çıktı. 10 yıl önce, devlet Allah kuruşu vermeden böyle birşey yapacak buna inanır mıydık? Bunlar devletin kaynak üretme çeşitliliğinde yerini alan konular değildi." dedi. İstanbul'da yapılacak 3. havalimanı için 5 tane yerli firmanın büyük bir özgüvenle ihaleye girdiğini vurgulayan Erdoğan, "Bu güne kadar olanları nasıl bitirdiysek, bunu da öyle bitireceğiz. Yeter ki bizi içerden vurmasınlar. İçerden vurulmasaydık, 4 yıl önce 'Marmaray'ı açacaktık. Ama bitiremedik, 29 Ekim'de inşalalah açacağız, Londra'yı Pekin'e bağlayacağız." dedi. 

27 TGSD ÜYESİ ÖDÜL ALDI

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD) 37’inci yılına özel "Hazır Giyim ve Perakende Ödül Töreniönde 30 yıldan eski 13’ü perakende, 14’ü ise hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren toplam 27 TGSD üyesine ödüllerini verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ödüllerini alan isimler arasında 75 yıldır perakende sektöründe hizmet veren Kiğılı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Vakko’nun Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, 69 yılla Sarar Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, 35 yıldır faaliyet gösteren Mudo’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu, hazır giyimin 61 yılla en eski ismi Altınyıldız’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, 41 yıllık APS’nin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Benzeş de yer aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a konuşmasının ardından Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin tarafından gümüş antika divit hediye edildi. Derneğin Başkan Yardımcısı Suzan Toplusoy ise Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a günün anısına şal hediye etti. Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan'la birlikte Kısıklı'daki evine geçti.